Вече е официално - Пейн (Pain) и Дистръкшън (Destruction) ще гостуват в София съвсем скоро.

Концертът на Пейн ще бъде на 25 април (събота), а на Дистръкшън на 1 май (петък).

Първо метъл иконата Петер Тетгрен ще се представи за първи път на живо пред хилядите си български фенове. Едно от най-обичаните имена на екстремната сцена ще изнесе двучасов концерт, като част от мащабното европейско турне, в подкрепа на седмия албум на своя индъстриъл проект Пейн - “Cynic Paradise” (2008).

Музикант, мултиинструменталист и звукозаписен продуцент, името на Тетгрен е оставило непогрешим отпечатък върху развитието на цялата европейска сцена, като през неговото студио, в продължение на повече от 15 години, са минали стотици блек, дет и хеви групи, между които Диму Боргир, Имортъл, Териън, Амон Амарт и много други.

Самият той е "мотор" и движеща сила в няколко групи, с които има издадени общо над 25 албума. Придобилите култов статус Хипокриси са еталон за дълголетие и продуктивност и една от най-почитаните съвременни дет метъл групи, но именно със своя втори проект - Пейн, Петер успя да влезе в националните чартове на Швеция, достигайки сензационното 3 място през 2005 с албума “Dancing With The Dead”.  

След като само преди няколко седмици в България гостуваха с огромен успех Криейтър и Содом, сега идва ред и на третото име от “Светата Тройца” на тевтонския траш метъл  - Дистръкшън.

След излизането на новия им албум “D.E.V.O.L.U.T.I.O.N.” (2008), ветераните отново са на продължително световно турне - “25 YEARS OF TOTAL DESTRUCTION”, включващо държави от 3 континента: Европа, Северна Америка и Азия.

Някъде точно по средта на натоварения си маршрут, те ще дойдат и в София, за да демонстрират за пореден път цялата мощ на своя първичен и здрав метъл, с който вече 25 години категорично доминират на световната траш-сцена.

В момента "Most of Evil" работи по уреждането на специални гостуващи групи за двата концерта. Информация за датите на пускане в продажба и цените на билетите следва до броени дни. Обимсля се вариант да бъде пуснат и пакетен билет, на преференциална цена, важащ и за двете дати.