SepticFlesh (http://www.facebook.com/septicfleshband) подготвят два уникални концерта, които са доста съблазнителни и за феновете им в България.

Сигурни източници сочат, че група родни фенове вече са се сдобили с билети за събитието в Солун, което се очаква да бъде разпродадено, също както и това в Атина.     

След като 2011 бе форсирана с друго знаменателно събитие около фамилия Antoniou, на 8 януари в Атина се състоя първото излизане на живо на Chaostar – симфо-ембиънт проек на Christos, като специални гости на разпродаденото шоу на Ротинг Крайст (Rotting Christ) в Атина, сега те отново ни предлагат летящ старт с два концерта в първата седмица на Новата 2012. На 6 и 7 януари, съответно в Солун и Атина. И на двата концерта ще участват шведските блекове Dark Funeral, които ще си поделят хедлайнърството със SepticFlesh.

В афишите на изявите са две местни обещаващи млади банди, съответно Descending (свирят модерен екстремен метъл) за шоуто в солунския клуб Block 33 и за този във Fuzz Club в Атина - Heavier Than God – с китариста Dimitris "Jim", участвал в краткотрайната забежка на SepticFlesh след разпадането им през 2003, The Devilworx и в Dear Darkstar

Специалното на концертите e присъединяването на емблематичния съосновател на SepticFlesh - Sotiris Anunnaki Vayenas, който заедно със Spyros Antoniou и Christos Antoniou сформира групата през 1990. Той е основният текстописец, а и композира наред с останалите, освен това е гърлото на чистите вокали. По принцип Vayenas никога не пътува с бандата поради сериозните си професионални ангажименти. Единственото изключение от повече от десетилетие досега беше неговото гостуване на френския Chaulnes Metal Festival на 23 април 2011, т.е. няколко дена след издаването на актуалния албум "The Great Mass", сочен като тотален шедьовър и съвсем резонно поставен като албум на 2011 от десетки медии и фенове по света. Концертите ще са и първите пред феновете в двата града, които обичаната банда ще даде след издаването на "The Great Mass".

Събитията се очакват с нетърпение, тъй като се говори, че освен песни от последния, формацията ще изпълни и парчета и от също толкова добре приет албум-предшественик на "The Great Mass", "Communion". В репертоара ще бъдат и предишни композиции, най-старата сред които - по информация от извора, ще е "Esoptron" (от втория албум на групата от 1995 със същото заглавие)… Друга точка на кипене много вероятно ще се окаже присъствието на сцената и на още един гост, а именно сопраното Iliana Tsakiraki от бандата Meden Agan. Тя вече изненада феновете на Септик в Агринио през септември, когато развълнува морето с гърлището си на композицията "Oceans Of Grey".
 
Съставът на SepticFlesh за концертите е: Sotiris Vayenas – китара и вокал, Spiros "Seth" Antoniou – бас и вокал, Christos Antoniou – китара, Fotis Benardo – барабани и сешън китариста за концерти Dinos ("Psychon" от индъстриъл блек формацията Nyne).

Момчетата от Dosera Arts http://www.doseraarts.gr, които организират тези две музикални срещи в южната ни съседка, ви канят да ги посетите срещу 20 евро всеки.

Билети, докато все още има останали, можете да закупите от култовия магазин Nephilim http://www.nephilimstore.gr