Голямата новина в лагера на Arch Enemy е, че Анди Снийп (Мегадет, Teстамент, Екзъдъс) е завършил смесването и мастеринга на новия албум на групата - "The Root Of All Evil".

Дискът съдържа специална селекция от изцяло презаписани песни от първите три проекта на шведите: "Black Earth", "Stigmata" и "Burning Bridges". Century Media Records подготвят европейската премиера за 28 септември.

„Завършването на този албум ни отне известно време въпреки факта, че самите песни са били създадени преди няколко години. “The Root Of All Evil” е записан на няколко различни места тук - в Швеция, продуциран е от самата група. След това го изпратихме на Анди Снийп в Англия за смесването и мастеринга и, честно казано, не мога да спра да го слушам, откакто получихме финалните миксове!” - коментира китаристът Майкъл Амот.

Вследствие на огромния успех по цял свят, на който Arch Enemy се радваха след продукцията си от 2002 - “Wages Of Sin”, съвсем логично идва решението на групата за актуализиране и подобряване на ранния си репертоар. Време е старите класики да се предствят в нова, достойна за 2009 форма.

Майкъл Амот разказва за творческия процес: „Общо взето се затворихме в репетиционната ни, припомнихме си старите парчета, избрахме най-любимите си и се опитахме да им вдъхнем нов живот. Идеята беше да ги актуализираме, за да можем да ги добавим към лайф изпълненията и да ги свирим на турнетата. Чувството да чувам тези песни с нов, свеж саунд е страхотно. Всички свършиха отлична работа, особено Анджела се справи блестящо с вокалите, направо са брутални. Пост продукцията и смесването също свършиха доста работа и направиха записите смазващо тежки. Старите песни засияват отново и звучат като съвсем нови!”

Още - на: http://www.archenemy.net