Скреч са живи, здрави и на линия!

Нещо повече: те ще отбележат 10 години на сцената с мощен купон в "Строежа" на 23 ноември, неделя, съобщиха от популярния столичен клуб.

Уникалното в случая, освен събирането на бандата, е разнообразието на групите, които ще им гостуват.

Освен Спенс и членове на ДиАрЕс+, с които Скреч често са влизали в колаборации през годините, на сцената с тях ще се подвизават фронтмените Свилен Ноев (Остава), Георги Згуров-Гурко (Анимационерите) и Димитър Василев-Нуфри (Паникън Уайаскър).

Те ще изпълнят подготвени от Скреч нови аранжименти на парчета на своите групи.

Така юбилярите в един лайв с отворен край ще демонстрират различните си лица от алтърнатив до хип-хоп и хард звучене, а многообразието от присъстващите в "Строежа" музиканти обещава немалко импровизации.

Скреч съществуват под това име и с непроменен състав от 1998.

Стилът им често е определян като смесица от сиатълски рок-алтърнатив и елементи на хип-хоп.

Групата е създадена в Плевен, а предисторията й преминава под наименованието Роу Крю, които се появяват през 1994.

През 2001 заедно с екипа на "Graffiti Studio" подготвят дебютния си албум "Спе4" (2002), продуциран и издаден от продуцентска къща "Едита". В проекта са 13 авторски песни, сред които добилите популярност “Улицата”, “Седем без десет”, “За мен” (с участието на Спенс), "Имам си кофичка",  “А вие спахте ли добре?” и др.

През същата година бандата подгряват за HIM в София.

След успеха на “Спе4”, момчетата продължават да се развиват и преминават към нова фаза.

Промяната е свързана с привличането на нов – пети член - MС Боцата, който се присъединява в началото на 2005 година.

Така познатият по-твърд и алтернативен саунд е допълнен с още по-осезаемо хип-хоп звучене.

Настоящият им състав включва Методи Кръстев - вокал, Камен Александров - китара, Ивайло Петров - барабани, и Румен Минев - бас.

Групата вече е готова с парчетата за своя нов албум, като две от тях - "Underground" и "Естествен подбор", влязоха в компилациите "Playlist" и "Credit To The Nation".

Билетите за събитието са на цена от 8 лв. и могат да бъдат закупени в дистрибуторската мрежа на Ticketstream.bg, включително клуб "Строежа".

Вратите отварят в 20:00 ч.