Билетите за концерта на Мизия (Misia) (зала "България", 28 ноември) са на изчерпване, съобщиха организаторите.

Португалската изпълнителка, която чувства себе си по-скоро като гражданин на света и може да обживее и направи свое всяко кътче на планетата, пристига в София утре.

На концерта си в петък тя представи новия си проект "Lisboarium", чиито песни са посветени на Лисабон и неговите поети.

Всъщност, понастоящем Мизия работи подготвя следващия си диск - двойния "Ruas". Той е разделен на тематични части – първата е "Lisboarium", която ще чуем у нас; другата - "And Tourists", включва песни от цял свят, в които вокалистката намира тъгата и носталгия, характерни за фадото. За целта певицата си сътрудничи с хора като Мария Бетания, Кудси Ергюнер, Даниел Мил. Албумът ще се появи през януари.

Фадищата ще излезе на сцената в зала "България" в компанията на Рикардо Парейра, Даниел Пинто и Луис Куна. В акомпанимент на португалска китара, китара и цигулка тя ще изпее мъката и надеждата, запечатана в стиховете на лисабонските поети Вашко Граса Моура, Марио Клаудио, Жозе Сарамаго, Агостина Беша-Луиш, Паоло Жозе Миранда и Жозе Луиш Пейшото и, разбира се, Фернанадо Пешоа.

Нейното лично послание е: "Да намерим баланса, така че да не бъдем нито много интелигентни, нито много сантиментални! И това не е послание, а по-скоро правило, което е валидно, докато слушаме музика – да го правим с отворени сърца! Това е посланието, което отправям и към българската публика!", казва Мизия.

Концертът се организира от "Джаз Плюс" в сътрудничество с посолството на Португалия в София.

Билети за събитието все още може да бъдат закупени от www.ticketplus.bg и на касите на зала "България", НДК, супермаркети "Пикадили" и "Дюкян Меломан".

Какво още мисли Мизия за музиката и какви са бъдещите й планове, може да разберете от разговора на Маргарита Борисова с певицата в секцията ни "Интервюта".