21 септември - първият ден на фестивалa на античното наследство "Сердика е моят Рим", ще завърши с исторически концерт на групите Notte Medievale и KsANa в столичния клуб Live & Loud.

Notte Medievale - Средновековна нощ, е музикален проект, основан от ветераните в историческата и неофолк музика Деница Серафим (Irfan, The Pilgrim's Road), Здравко Пеев (Khanъ, Eriney) и Никола Петров (Khanъ, Eriney, Mayak). Уповавайки се на опита си от европейските сцени, съставът представя тематично преживяване през звуците на Средните векове. Той изпълнява старинни произведения от XI-XIII в. ("Carmina Burana", "Cantigas de Santa Maria" и др.) на автентични и екзотични музикални инструменти.

Деница Серафим - вокали, перкусии
Никола Петров - келтско бузуки, хърди-гърди, мандолина
Здравко Пеев - уд
Анита Нейчева - бендир, тарамбука
Ирина Милованова - вокали
Матей Колев - вокали, перкусии

KsANa - Клавдия Китанова (вокал, перкусии, диджериду) и Антон Яначков (китара, тамбура, перкусии) са дуо, творящо в жанра езически фолк. Определят поджанра си като ритуален/символичен фолклор. Проектът  свързва времеви пространства между древната история, световни култури и измеренията на мистичното въображение чрез почитане на езически пантеони и обожествяване на Природата. Музиката им се лее ниско до Майката Земя, като по този начин приближава душата и тялото по-близо до Източника

Дебютният албум на дуото със заглавие "Orphic" вече е факт. В него са събрани и фокусирани в едно силата на Земята, нейните тайни, скрити из планините и горите, както и древното чувство да се завърнем към корените си, което е съкровено за всеки човек.

Врати: 19.30 ч.
Начало: 20.00 ч.
Вход: 20 лв.

Live & Loud е на ул. "Позитано" №8.

Събитието във Фейсбук - ТУК