Тази сутрин за втори път касите пред НДК в столицата бяха обсадени от легиони фенове на британското трио Депеш Мод (Depeche Mode), което ще свири тук на 18 май.

Фенове от различни краища започнаха да пристигат пред билетния център още от ранния следобед на предния ден. До полунощ броя решителни младежи, облечени топло и заредени с ентусиазъм, нарастна на десетки. Всеки новопристигнал се записваше саморъчно в номериран списък, така че на сутринта закупуването на бленуваните хартийки да протече гладко и организирано.

В мразовитата октомврийска нощ някои от най-находчивите си организираха дори футболен мач, премествайки за целта цели пейки и кошчета за боклук. Със задружни усилия бяха изнамерени лаптоп, уредба и дискове като бе прокарана верига от множество домашни разклонители по околните паважи за да може нарастващата весела тълпа да се грее до сутринта с музиката на своите идоли.

Още преди съмване се сформира вече познатата на София дълга опашка от прилежно чакащи. Струпаните хора с радост дочакаха 8:30 часа, когато, точно по график, вратите бяха отворени.

Минути преди обявения час, жена на пределна възраст дойде и поиска да влезе преди всички и да си купи билет за... Слави Трифонов.

Първите 20 щастливци, които закупиха билет, бяха зарадвани с  подаръци - по още един бонус билет или новия албум на групата, който излиза на 21 април. Щастливият край на дългото чакане за тях ги дари с еуфорията от първите ценни хартийки в ръцете им, която се предаде на всички останали от дългата върволица отвън.      

По всичко личи, че почитателите на групата ще изкупят и 55-те хиляди пропуска за националния стадион "Васил Левски", след като препълниха стадион "Локомотив" преди две години половина.