Фронтменът на Ар И Ем (R.E.M.) Майкъл Стайп се присъедини към известни музиканти, актьори, атлети, активисти и хора на изкуството в подкрепа на кампанията за свободен Тибет ("T For Tibet").

Неин отличителен белег е знак с ръце във формата на буквата „Т”, който се възприема като израз на солидарност към тибетския народ, чийто основни права на идентичност и вероизповедание биват жестоко потъпквани в последните няколко години.

Вече две десетилетия кампанията за свободен Тибет се бори фундаменталните права на тибетците да бъдат зачитани, а знакът се е превърнал в мощен символ на подкрепа за културно богатия тибетски народ.

Появата на Майкъл сред активистите е напълно обяснима, имайки предвид последния проект на Ар И Ем - "Accelerate" (2008).

Като текстописец и автор на песните, чрез него фронтменът се бунтува срещу подобна кауза, но този път в доста по-голям мащаб. „Забързаният” албум  е своеобразен апел на Стайп, Бък и Милс последствията от глобализацията, в следствие на която хората губят своята идентичност.