Второ издание на "Синдикат" предстои в столичния рок-бар "Фенс" довечера.

На сцената един след друг ще се появят:

Mokushi - повлиян от манга културата хард техно/габа/индъстриъл проект на Симеон Дотков от Animassacre (за незпознатите - те издадоха албум с немската фирма "Rupal Records", свириха на първия организиран от "Горгон" електро мини фест във фабриката в столичния кв.”Павлово” заедно с EBM (индъстриъл зверовете Siva Six, участваха в “Синдикат” миналата година, изявиха се с японците Готика (Gothika) при гостуването им в София. Симеон пише музика за различни филми. (Добра биография, нали?)   

www.myspace.com/mokushibg

Shrine e дарк ембиънт проект на Христо Господинов. Той е участвал в концерта на гуруто на ембиънт музиката Raison d’etre от култовия лейбъл "Cold Мeat Industry". До момента има издаден диск от "Corvus Records" (www.corvus-records.com), озаглавен “The Final Asylum”, сплит албум с финландския артист Lingua Fungi (отново в каталога на "Corvus Records") и плоча чрез прочутия в ембиънт средите германски лейбъл "Drone Records".

www.myspace.com/shrineproject  

Фолт (fault) (на снимката) нямат издадени албуми, защото разпространяват музиката си свободно. Те са едни от малкото представители на индъстриъл музиката и културата в България. Концертите им са тематични - с авторска и оригинална визия, с концептуално осветление. А музиката? Тежка като валяк!

www.myspace.com/faultcentral

Абсолютен дебютант на сцената ще бъде Инфекшън (Infection). Това е и главната ни цел - да даваме път на нови артисти, подчертаха организаторите.

www.myspace.com/revendge

http://www.youtube.com/watch?v=qqgsadidMRs
http://www.youtube.com/watch?v=ZYugHgD9fQ4
http://www.youtube.com/watch?v=-ndhcBEYIcQ
http://www.youtube.com/watch?v=1OgqmaULigM

Накрая, но не последно по важност - в “Синдикат” 2 ще участват DJ Will, който ще представи типичен за него сет с много индъстриъл и тежка електроника, и родният талант - Наталия Атанасова, чийто късометражен филм "Rain" ще бъде представен довечера.

Тя е е аниматор, работила е и по няколко реклами, които със сигурност всички сте гледали. Наталия завършва нов филм в момента.

Преди малко повече от година по време на едно дълго пътуване с момчетата от Фолт  решихме да организираме събитие, което да даде поле за изява на млади и независими творци от индъстриъл и авангардната сцена в България, като го кръстихме “Синдикат”, припомниха организаторите.

Три вечери с различна тематика се случиха през 2009:

"Orgy Night" (там свири индъстриъл/порно смутителят на реда Шимейл Зироу,(Shemale Zero), а на пулта застана VJ Gorgon, който забавлява гостите с подбрана EBM и пауър електроника).

"Electricity Night", вдъхновена от японското аниме "Animassacre", с уейв от DJ Psychoma.

"Industrial Night" (тежък индъстриъл с концептуална визия и осветление от Фолт и взривоопасна смес от балкански уейв/индъстриъл и традиционен фолклор от Войвода (Voyvoda)

Фенс” е на бул.”Васил Левски” 114.