При подготовката на своя десети студиен албум музикантите от американската ню метъл група KoЯn (Корн) решават да променят стилистиката си.

За целта привличат някои от най-изявените продуценти на електронна музика, предимно от стила дъбстеп като Skrillex (Скрилекс), Noisia, Excision, Datstik, Kill The Noise и 12th Planet.
 
Това обаче далеч не е прецедент за композициите на бандата преди това, в които текстурата доминира над рифовете, така че преходът към електронни колажи с клаустрофобични настроения не шокира техните почитатели.

Фронтменът Джонатан Дейвис (Jonathan Davis) заявява: "Ние не искахме да спрем своето развитие, затова непрекъснато търсим нови подходи. Искаме да променяме музиката си, да правим неща, които иначе не би трябвало, да правим изкуство, което да е различно и да е неочаквано. Но ние не направихме дъбстеп албум, а направихме албум на KoЯn, който е експериментален.Използвахме различен инструментариум и навлязохме в нови територии".

Заглавието на диска, който бе представен и у нас в афиша на Spirit Of Burgs 2012, им хрумва докато летят за турне в Азия и гледат документален филма за пълното слънчево затъмнение. Тогава китаристът James "Munky" Shaffer чува фразата, че за да може то да се наблюдава, трябва да сте на точното място в точното време, когато Луната, Слънцето и Земята са на една линия или с други думи - да извървите пътя към целостта (The Path Of Totality). В случая с KoЯn това означава тогава да могат да се съберат с точните продуценти и изпълнители - в точното време на точното място, за да направят точния албум.

"Нашата музика ме кара да се чувствам жив. Имам си своите демони и когато пея, ги изливам навън като искам хората да знаят, че не само те имат грижи, имам си ги и аз, така че не са сами в бедата, а имаме и надежда да излезем от ситуацията. Това не са песни за тийнейджъри, те са за зрели хора, които понякога имат кофти дни и трябва да нагазят в гадна мръсотия, ето така виждам нещата. Например си мисля, какви ги вършат илюминатите и по какво се различават службите по национална сигурност на Адолф Хитлер и в наши дни, когато могат просто така да арестуват човек, да го затворят в килия и да го лишат от права", обяснява певецът относно текстовете на групата.

"The Path Оf Totality" (или "Пътят към целостта") ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по  програма "Хоризонт" на БНР след новините от 21.00 ч. в събота, 9 март.