Тревър Стърнад (Trevor Strnad) - водещ вокалист и съосновател на американската блек метъл група The Black Dahlia Murder, е починал, съобщиха колегите му от групата в социалните мрежи.

Според разпространената информация, 41-годишният певец сам е сложил край на живота си. Не беше посочена причина за суисидния акт, но информацията за контакт с Националната линия за превенция на самоубийствата 1-800-273-TALK (8255) беше споделена заедно с тъжната вест.

"С дълбока тъга обявяваме смъртта на Тревър Скот Стърнад", се казва в изявление на бандата от Мичиган, сочена за претендентка за титлата "наследници на Ет Дъ Гейтс". "Любим син, брат и [shepherd] на хубавите моменти, той беше обичан от всички, които го срещнаха. Ходеща енциклопедия на всичко, свързано с музиката. Той беше автор на песни и наистина един от най-големите артисти в света, чиито текстове разказаха незабравими истории за заклинания, ужас и прищявка. Неговият живот беше и наше шоу". Соло китаристът на състава Брендън Елис го нарече "един от най-забавните и атрактивни хора, които ходят по земята. Шампион на цялата култура на тежката музика. Също така моят най-голям поддръжник". Метъл братството отдаде почит на покойния. Мат Хийфи от Trivium го определи като "икона на съвременния метъл". "Тъжен ден за метъл общността", подчерта Роб Флин, главен идеен двигател на Machine Head.

Тревър разказа за борбата си с депресията и зависимостта от алкохола в интервю за Metal Injection от април миналата година. През ноември същата година сподели в социалните мрежи, че му е много трудно да се справи със загубата на майка си.

The Black Dahlia Murder издаде последния си албум "Verminus" през 2020 година. Дискът беше определен от музикалните критици като "най-динамичното, възбуждащо и емоционално издание на бандата".

Стърнад сформира The Black Dahlia Murder в Уотърфорд, Мичиган, през 2001 година и няколко месеца по-късно издаде дебютното си EP "What А Horrible Night Тo Have А Curse". Първият дългосвирещ албум - "Unhallowed", се появи през 2003 г., след което последваха още осем в рамките на следващите 17 години. Съставът се променя многократно, като Тревър Стърнад и китаристът Брайън Ешбах са последните останали оригинални членове на бандата.

Групата носи името си от зловещото и неразкрито убийство в съседен на Лос Анджелис парк през 1947 г. на 22-годишната актриса Елизабет Шорт, придобила посмъртна слава като Черната далия.

Почивай в мир, Тревър Стърнад!

Снимка: Resistance Webzine