Сутрешното радио шоу на БГ радио - "Стартер", отбеляза 11 славни години с купон на сцената на Софийския цирк вчера.

Както всяка година и тази, водещите Симо и Богдана отпразнуваха  рождения си ден на нетрадиционно място, извън радио студиото, от което будят слушателите си всяка сутрин. За първи път обаче партито бе на истински подходящо място за националните тържества по случай празника.

Освен обичайните заподозрени за купона – любими български изпълнители и популярни лица – по едно рамо, а и ... гърбица, удариха камили, лами, питони, гълъби и други животни. Симо и Боги пък получиха шанса да научат от колегите си артисти тайни циркови номера и фокуси, които не са успели да овладеят за 11-те години, през които жонглират с жив ефир по БГ радио.

Цирк - пълен със станали преди изгрева родни изпълнители, акробатка, която пие кафето си и върти обръчи докато виси на косата си от тавана, стогодишна костенурка със съвети към звездите, нумеролог, дресировка на понита, гълъби и ... мъже, Богдана с питон около врата си (на снимката) и Симеон - пред опасност от нападение от лама. Васил Найденов подари на "Стартер" специална версия на песента си "Клоунът".

Водещите посрещнаха гостите в компанията на техния домакин Драго Драганов и мъдрата 100-годишна костенурка Далида.

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде за първи път интервю от циркова каляска, призовайки всички столичани да доведат децата си на цирк, и призна пред Симо и Богдана, че любовната история с мъжа й е започнала още когато са били в десети клас. В празничното издание на сутрешния блок на БГ радио традиционният дебат на тема "Кой се дресира по-лесно – мъжете или жените?", безапелационен победител бе Богдана с тезата, че мъжкият пол се поддава много по-лесно на дресировка. Звероукротителите в цирка потвърдиха истинността на резултата.

Коцето Калки пък даде три съвета за дълголетие на двойките и ефирните дуети – 1) Не ставайте рано, 2) Практикувайте често сутрешен секс и 3) Не спортувайте никога, както е правил Чърчил. Зъболекарят музикант приложи на практика и наученото в Тибет и показа на живо как можеш да накараш лама да нападне радиоводещ. Орлин Павлов призна, че номерът в живота му е да флиртува ... с гърба си, а Графа за малко да издаде телефонния си номер в ефир!

Дули и Кукушев, нумероложката Ели Маринова, Ирен Леви и Иво Христов от "Малки истории", Нели и Меги от "Търси се",  главните редактори на сп. ElleМария Георгиева, и сп. Hello Станислав Дочев, с две златни рибки за подарък, Мариана Попова, Светла Иванова,Мика Стоичкова, Мариана Векилска, Криста, Нора, Поли Генова,Мадлен Алгафари, Стефания Колева, Юлиян Вергов, Кирил Ефремов, Мери Бойс Бенд,Ясен и Преслава от Те, Лара и много гости и фенове на предаването се включиха в цирковите празненства.    Уникалното радио цирково представление бе излъчено на живо от Софийския цирк (ул. "Клокотница" 29, сградата на читалище "Цар Борис III") между 7 и 11 сутринта.