Концертът на легендарния певец и автор на песни - Роджър Ходжсън (Roger Hodgson), в София ще бъде последната спирка от обиколката му в Европа.

Както MySound.bg своевременно огласи, гласът на Супертрамп (Supertramp) пристига със собствен бенд за първата си изява у нас по покана на "Жокер Медиа". Събитието е в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 1 юли. За  35-та годишнина от излизането на "Закуска в Америка" организаторите обявиха промоционална цена на билета - 35 лв. Тавата - знакова за формацията, бе № 1 в класациите в продължение на 30 години, с продажби от над 20 милиона копия, и е един от  най-продаваните албуми в световен мащаб.

Breakfast In America Tour стартира през 2012 в Северна Америка, минавайки през Южна Америка Европа и обратно и събирайки четири поколения фенове.

Ходжсън е сред най-талантливите композитори, текстописци и лирици на нашето време . Съосновател на Супертрамп през 1969, той написа и изпя хитовете "The Logical Song", "Give А Little Bit", "Dreamer", "Take Тhe Long Way Home", "Breakfast In America", "School", "Child Оf Vision", "Even In The Quietest Moments", "Fool’s Overture", които обрисуваха ореола на британската формация, чиито албуми са продадени в над 60 милиона към днешна дата.

Първият солов албум на Ходжсън - "В окото на бурята", е продаден в над 2 милиона копия. Роджър не само композира, но свири на почти всички инструменти.

Вторият му индивидуален проект - "Нai Hai", излиза през 1987 и е преиздаден през 2005. Музикантът преживява лична драма  -  проблеми с китките и диагноза от всички лекари, че никога няма да свири отново. Но чрез своята вяра и упорита работа доказа, че грешат и се връща по-силен от всякога.

Ходжсън има над 60 непубликувани песни и планира да запише някои от тях.
Групата обяви дати за концерти в САЩ, Канада, Европа и Бразилия тази есен.

Билети на касите в Билетен център, НДК, и в мрежата на www.eventim.bg