40 причини да се кефиш на музиката посочва списание Rolling Stone, чийто нов брой е на пазара у нас от 25 май.

Даваме ти 40 причини да се кефиш на музиката! Независимо дали си падаш по олдскуула, психеделичните изцепки или модерните джаджи, музиката се развива все по-бързо и се надъхва все повече и повече. Бъдещето е тук и е суперяко, отбелязват от екипа на изданието. Сред акцентите са още Боб Дилън (Bob Dylan), D2 и Бой Джордж (Boy George).

Уолтър Кърн, автор на няколко романа, сред които и "Високо в небето", се среща с Робърт Дауни Джуниър, за да напише материала от корицата на новия брой на Rolling Stone. Новият Дауни, с чистата пикня, който е нов от толкова години, че вече стана обикновеният Дауни, говори абстрактно за нещата от живота си в момента, за просветлението и пълното освобождаване. Той се обявява твърдо против легализирането на наркотиците, включително марихуаната, и разкрива подробности от затворническия живот: "Когато вратите се затворят, си на най-безопасното място в света. Няма нищо друго, освен свиреп надзирател, което може да ти навреди, ако си с правилния съкилийник. Ти си на най-безопасното място в света".

Ексклузивно за България Rolling Stone представя Слаш в откровено интервю за първия му самостоятелен албум, в който работи с цяла палитра именити музиканти, включително Дейв Грол, Кид Рок, Ози Осбърн, Иги Поп, Леми Килмистър и Фърги от Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas), която отдавна иска да участва в рок проект. Слаш ни разказва и за годините в Гънс 'ен Роузис (Guns n' Roses) и семейния живот, защо двамата му малки сина, на 5 и на 7 г., не искат баща им да ги учи да свирят на китара, както и за толерантността си към гей браковете.

"Внезапният упадък на оказалата се изсмукана от измами американска империя може да бъде прочетен като "Кой кой е" на миналите през Голдман Сакс" – пише Мат Таиби. Авторът проследява участието на банката в пет поредни инвестиционни балона, всеки от които е довел до съответния икономически срив – от Голямата депресия, през технологичния бум в края на 90-е, до "вечно растящите" цени на имотите, заради които глобалната икономика е в състояние на тотален колапс, от който още не се е възстановила. Но това не е само история, а и предупреждение: според Таиби от Голдман вече са подготвили следващия капан за наивни инвеститори, а именно – зелените технологии – един балон, който може да се окаже с по-зловещи последствия от всички досега.

Вече и онлайн на www.rollingstone.bg!