Гери и Цвъри, нашумели като проект 6a-6a (Ша-ша), са готови с дебютния си албум.

Той ще се появи в каталога на "Harbour Island Records", зад който стои Даниел Ризов от Ахат, съобщиха музикантите.

14-е парчета, записани в студиото на Максим Горанов (Диана експрес), са в стил фрий поп, каза вокалистката, чиито са и текстовете.

"Днес говорят за модърн рок, но ние предпочитаме да го наречем фрий поп. Всяка от песните си дойде със свое лице и ритъм, а ние не сме ги изкривявали", обясни певицата, доскоро глас на формация Тарантино. В материала има още изфънкарен блус ("Към хоризонта" например), както и балади: "Ярка звезда" и "Не умирай" - единствен кавър в материала.

Тандемът обмисля представяне на проекта - чисто акустично, но и не само. Гости в шоуто ще бъдат Цветан Банов - барабани, и Веселин Веселинов-Еко - контрабас, съученик на Гергана от гимназията и колега на Светослав Колев - Цвъри от Подуене блус бенд.

В момента дуото работи по следващ видеоклип.

Цвъри е един от най-търсените концертни и студийни китаристи в България. Той е работил с Ънду, Подуене блус бенд, Импулс, Акцент, Тарантино, КГБ, Стенли, Арабел Караян, Стефан Вълдобрев, в студио е бил и със Супермакс.

Гергана Добрева има професионално музикално образование и освен с група Тарантино, се е изявявала със Слав де Хрен. Пяла е на не един или два джаз и рок фестивала у нас.    

Дискът бе анонсиран от парчетата - "Небе за двама" и "Няма да ядеш".

6a-6a композират и съвсем ново изпълнение, с което да се представят на Пролетния радиоконкурс на БНР.