Аероплан (Aeroplane) пристигат за първи път в България по покана на "DJ Mag".

Сензационният ню диско тандем ще се изяви на 24 април, съобщиха организаторите.

Мястото, с което "DJ Mag BG" ще изненадат феновете, е дори още по-нестандартно от бившия Хладилен завод на Сточна гара в столицата. Този път те ще отведат присъстващите под НДК - в голямо подземие, наречено Дебаркадер, което е и печатна база. Оригиналното пространство, в което никога не е звучала музика и не са танцували тълпи от щастливи почитатели, доста наподобява подземен площад.

Входът е от паркинга под Моста на влюбените.

Билетите в предварителна продажба ще бъдат на цена 10 лв., на място – 20 лв. Повече детайли около партито на www.djmag.bg

Базираната в Белгия група, която се е посветила на издигането на феновете в по-високо музикално пространство, съумя за кратко време да върне звездата на диското обратно на денс картата.  Двамата диджеи накараха 10 000 фенове да онемеят по време на фестивала "Benicassim", ремиксираха “Bodies” на поп звездата Роби Уилямс (Robbie Williams), подпалиха сцената на един от най-големите английски фестивали "Creamfields" и пускаха в суперклуба "Space", Ибиса, веднага след изпълнението на друга една легенда – Грейс Джоунс (Grace Jones). Непредсказуемите чешити извисяват високо в облаците феновете си, смесвайки космическо ню диско, поп настроение, лесно запомнящи се басове и еуфорични елементи в ексцентрични хибриди от модерна музика.  

На контролното табло на проекта са Stephen Fasano и Vito De Luca, чиито съвместен житейски опит дава живот и емоция на музиката. Vito носи след себе си минало на продуцент, което пулсира в сърцето на групата, а Stephen е с корени на диджей, които са в душата на Аероплан. Тяхното уникално сътрудничество между звук и цел получава висока оценка от някои от най-големите диджеи и продуценти.

Първият им рилийз от 2007, озаглавен "Caramellas/Aeroplane", ги отлепи от общата писта със скоростта на реактивен самолет. Следващите издания заваляха един след друг, а след тях и ремикси за артисти като Grace Jones, Friendly Fires, Das Pop, Lindström, Cut Copy, MGMT, Bloc Party.