Благотворителната кампания „Сцена за чудеса”, подкрепена от Столична община, която започна с базар вчера, продължава и днес.  

Заместник-кметът на София - Албена Атанасова, подкрепи благородната кауза, като кани всички да се включат в инициативата. 

Проектът „Сцена за чудеса” е съвместно дело между „Вирджиния Рекърдс”, „Модерен театър” и фондация „Движение на българските майки”, чиято цел е да се съберат средства за допълнителен персонал в Дома за медико-социални грижи в СофияСв. Параскева”, който приютява изоставени деца на възраст от 0 до 3 години. Освен материална база, за правилното развитие на бебетата трябва и допълнителна грижа, много често от специализиран персонал, с какъвто домът не разполага на този етап.

Фоайето и театралната зала на столичния "Модерен театър" ще се преобразят и ще се превърнат в „Сцена за чудеса” довечера, 13 декември. Всички инициативи, проведени на същото място вчера и днес, ще имат за цел да съберат максимално голям фонд със средства за работна заплата на специално подбран и нает експертен персонал, който да подобри значително условията в дома „Св. Параскева”. Това е не просто покана за благотворителност, но и възможност да напазаруваме ръчно изработени коледни подаръци и да се забавляваме заедно, подчертаха организаторите. 

Сцената на театъра ще оживее - актьорите от „Модерен театър” и звездите от "Мюзик Айдъл" - Нора, Тома, Маги Джанаварова, Теодор Койчинов, Русина, Деница и Виктория ще я изпълнят с музика в спектакъл. Негови водещи ще са Ирина Ангелова и Стефан Спасов. Заедно с айдълите на сцената ще излязат и талантливи деца от защитеното жилище „Заедно”. Ще има още изненади, които засега се пазят в тайна.

Всички гости на събитието ще могат да споделят своите впечатления на специално организиран коктейл след края на представлението. Те ще бъдат почерпени със селекция от бели и червени вина, любезно предоставено от "Винекс Преслав". Всички събрани средства ще бъдат дарени на най-малките деца, лишени от родителска грижа, приютени в ДМСГД „Св. Параскева”.

„За мен е удоволствие да съм част от тази благородна инициатива и се надявам, че ще съберем достатъчно средства, за да подарим на децата така необходимата им грижа,” каза зам.-кметът на София по здравеопазване, социални дейности и интеграция на хора с увреждания Албена Атанасова.

В ДМСГД „Св. Параскева” живеят бебета и деца до тригодишна възраст. Сред тях има и такива с увреждания, нуждаещи се от всекидневни и интензивни терапии. Недостатъчният персонал ги лишава от реални шансове да се развиват и да достигат възможностите на другите, живеещи в семейна среда. Със събраната сума ще бъдат наети още шест души (с различни функции, специалисти или помощен персонал), които да помагат на децата за срок от една година. Това няма да замени родителската грижа, но поне ще даде възможност на децата да се развиват нормално – физически и ментално. В момента децата, израснали в ДМСГД, прохождат и проговарят много по-късно, тяхното умствено развитие изостава и те много често са асоциални поради липса на внимание. Минималната стойност на проекта е 38 500 лв., а ако бъдат събрани повече средства, неговият срок ще бъде удължен.  

Всички участници – „Модерен театър”, „Вирджиния Рекърдс”, фондация „Движение на българските майки”, "D & D Agency", "CASE BTL & Event solutions", "Dynacord - България", "Protechnica Event", "Vinex Preslav" - ще предоставят безвъзмездно своята подкрепа.
 
Средствана, събрани от продажбата на билети за коледното шоу и от базара, ще бъдат 100% предоставени за проекта.

Концертът на финалистите от "Мюзик Айдъл" започва от 19.00 часа довечера.

"Модерен театър" е в София на ул. "Върбица" 12.