На 71 години почина актьорът и музикант Джордж Карлин (George Carlin).

Американецът, ностител на награди "Грами" и световноизвестен комедиен актьор, е издъхнал в калифорнийска болница на 22 юни заради сърдечна недостатъчност.

Карлин бе емблематичен със своя политически черен хумор и наблюедния та му върху езика, психологията, религията, както и много други теми табу.

От "Comedy Central" е обявен за втория най-велик комедиен актьор, след Ричърд Прайър. Той е един от най-честите гости в "The Tonight Show" от началото на 60-те години и е първият човек водил "Saturday Night Live".

В края на тази година, Джордж Карлин щеше да издаде 14-я си и последен албум с музика и говор от серията специални предавания, които записва в телевизия "HBO".

В дискографията му първите издания датират от 1963.

Карлин често заявяваше своята омраза срещу политиката и тръбеше, че не е гласувал от 1972, когато е дал вота си за Джордж Макгавърн, в борбата му срещу Ричърд Никсън.

На 18 юни, само четири дни преди смъртта му, асоциацията "Kennedy Center for the Performing Arts" обяви, че Карлин ще бъде удостоен със специалната награда на името на Марк Твен за американски хумор. Актьорът не доживя до церемонията по връчването на приза, която ще бъде през ноември тази година.