Гъдуларката Христина Белева, известна от Булгара, и китаристът Петър Миланов от ансамбъл Филип Кутев ще изнесат съвместен концерт в Студио 5.

Акустичният сет започва в 22.00 ч. днес.
 
Ако все още не сте чували за този тандем, то сега е моментът. Истински сърцати мелодии, пречупени единствено през звуците на гъдулката и китара. Песните носят духа не само на Балканите, но и на Средиземноморието. Белева и Миланов виртуозно предават емоции и разказват истории единствено чрез  тези два инструмента. Забравете максимализма и се оставете на изчистените звуци, загърбете сложните и объркани усещания - красотата се крие в простите неща и моменти, а всичко останало е излишно, обясняват организаторите, приканвайки на събитието. 

Христина Белева е родена в Айтос през 1983. От ранна възраст започва музикалните си занимания по акордеон и гъдулка. От 2006 е солист в оркестъра на Национален фолклорен ансамбъл Филип Кутев - София. Изпълнителката става част от Булгара през 2008.

Христина е носител на специалната награда за високи творчески постижения в областта на изпълнителския фолклор от Творческата среща-конкурс на националните училища 2002, Плевен; приз от националния конкурс за гъдулари "Янко Петров" (2003); участва в ораторията "Меланхолична красота" на Георги Андреев.

Петър Миланов е роден в Кюстендил през 1977. Започва да се занимава активно с изучаване на солфеж и тамбура на шестгодишна възраст в родния си град. През 2002 става част от Национален фолклорен ансамбъл Филип Кутев, където работи и понастоящем. Участва в проектите Трио, Вяра и Фолк проджект на Теодосий Спасов, изявява се и в спектаклите "Легендата" и "Кръстопът" на Георги Андреев.

Вход 7 лв.

Билети - на касатите в НДК и Студио 5 и чрез www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.

Още - на:

http://belevaandmilanov.com.