Sofia Live Club ще се превърне в истински буеносайрески клуб, в който от 20.30 ч. довечера ще се преплетат звуците и картините на една милонга - вечер, на която се слуша и танцува аржентинско танго, по покана на "ТангерИн".

Квартетът на Алехандро Зиглер - типична танго формация, пристига дректно от Аржентина в София. Музикантите обещават автентичната за Буенос Айрес атмосфера. Любителите на аржентинското танго ще могат да изпитат удоволствието да танцуват на изпълнения на живо в стила на великите аржентински оркестри, а тези, които все още не танцуват, ще имат възможност да присъстват на уникален танго концерт, уверяват организаторите.

Съставът е основан от пианиста Алехандро Зиглер. Той е родом от Буенос Айрес, където завършва дирижиране и композиция и в продължение на 2 години е пианист на прочутия Orquesta Escuela de Tango под ръководството на легендарните танго музиканти Емилио Балкарсе и Нестор Маркони. Създава своя танго квартет през 2007, с който изгражда репертоар от традиционна танго музика и свои собствени композиции. През 2008 групата записва първия си диск, състоящ се от известни танга в аранжиментите на великите танго оркестри на Тройло, Пулиезе, Ди Сарли и Астор Пиацола.

Формацията разви своя уникален стил, отразявайки едновременно традицията и иновациите в жанра. Четиримата музиканти успяват да създадат много успешен синтез на големите типични танго оркестри, в който присъстват всички инструменти на една традиционна танго формация, но камерният размер позволява на изпълнителите да изразят своите индивидуални стилове. Комуникацията между изпълнителите на сцената е експресивна, игрива и динамична, а пиесите - пълни с изненадващи орнаменти и ритмични украси. Те флиртуват с камерния музикален формат без нито за миг да изоставят непредсказуемостта и спонтанността на танго музиката и импровизацията.

Тъкмо това специално звучене, съчетващо танго, импровизация и романтизъм, позволява на квартета бързо да завладее музикалната територия в Аржентина и Европа. За последните две години групата реализира две изключително успешни световни турнета, като настоящата обиколка включва изяви в 31 европейски града, сред които и София. Всяко нейно изпълнение на живо е акустичен музикален шедьовър, преживяване, което не бива да пропускате, ако обичате да слушате или да танцувате танго, доверяват запознати с магията на бенда.

Концертът на Алехандро Зиглер квартет в София е част от серия събития, организирани от "ТангерИн" с названието "Музиката на Буенос Айрес", целяща да представи различни изпълнители и стилове на танго от аржентинската столица.

Вратите на Sofia Live Club отварят в 20 ч.

Билети - от касите на "Тикет Плюс" и в магазин "Дюкян Меломан", София, супермаркети "Пикадили", вериги магазини "Техномаркет", "Orange", "Photosynthesis" и други.

Онлайн - на www.ticketplus.bg, както и на място в Sofia Live Club.