Алекс Жекова, известна от участието си "Мюзик Айдъл" 3, дебютира с първия си самостоятелен видео сингъл - "The Other Side of The Moon".

Тя ще го представи в столичния бар Radio Café утре, 20 януари. Жекова ще изпълни не само него, но и други свои песни.

Видеото предлага стилна визия, залагаща на най-модерните световни течения в заснемане и монтаж. Клипът е решен изцяло в стилистиката на стоп-моушън фотографията. Тийзър версията беше пусната в интернет пространството и само за 3 дни беше гледана от близо 10 хиляди души. Проектът е осъществен от студио A.S.M.A. Режисьор е Иван Москов, а снимките са дело на Неделчо Хазърбасанов и Йоана Бузова. За осъществяването на проекта са използвани големи количества хартия и стиропор по идея и цялостно изпълнение на Магдалена Митева. Дори стайлингът на Алекс е решен изцяло от специална хартия.

Музиката, текстът и аранжиментът на "The Other Side of The Moon" са на Крум Георгиев и Ясен Козев. Двамата създадоха безспорния хит на Миро "Губя контрол, когато...” преди малко повече от година.

Зрителите ще могат да видят английската версия на песента в клипа, а българският вариант на парчето, написано специално за българските слушатели, много скоро ще атакува родните радиокласации. "The Other Side of The Moon" както и ексклузивен материал от видеото Алекс ще разкрие в сутрешния блок на bTV "Тази сутрин" в деня на промоцията.

Алекс Жекова е сред финалистите в третото издание на "Мюзик Айдъл". Нейният специфичен тембър и непринудено поведение й отредиха място сред любимците на зрителите.

Изпълненията й по време на риалитито се превърнаха в заявка за появата на нетрадиционна нова българска звезда.