Звездните дуети от "Великолепната шесторка" ще бъдат подкрепени довечера от свои приятели певци, сред които ДесиСлава, Мишо Шамара, Надка Караджова и звездите от "Мюзик Айдъл" – Маги, Нели и Елена.

Специално послание към зрителите на  bTV ще отправи и африканската певица Анджелик Киджо (Angelique Kidjo), посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Както MySound.bg писа, преди месец тя, заедно с Джеки Чан, Стиви Уондър и Лео Меси, беше отличена със специална награда, заради благотворителната си дейност. Анджелик Киджо ще пее в зала 1 на НДК довечера.

Приходите от концерта ще бъдат предоставени за целите проекта "Семейство за всяко дете".

Над 270 000 лева вече е сумата, набрана от даренията на зрителите. Най-много есемеси отново спечелиха Албена и Тома, които оглавяват и седмичната, и генералната класация в шоуто.

В последното издание на шоуто зрителите се запознаха с още една история на изоставени дечица – на Ивайла и Евелина от дома в Шумена, които могат да се върнат у дома при майка си, ако тя получи подкрепа. Ани Салич показа и историята на три майки, едната от които изостави детето си, втората се надява да посрещне Нова година с рожба, а третата е една от първите приемни родители в България.

Следващата музикална задача, по която започват да се подготвят звездните дуети, е нетрадиционна, защото не е свързана с пеене. Във вторник предстои „Голямата нощ на илюзиите”. Участниците ще правят фокуси заедно с шест от най-добрите илюзионисти на България.

С набраните средства от "Великолепната шесторка" ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете", който цели затварянето на дома за бебета в град Шумен и създаването на център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.