Всеки от нас се появява на света със свое уникално наследство – това на кръвта. И на гените. Това е съдба.

Как тази наследственост, скритите връзки между поколенията, предопределят живота на всеки човек? Това е темата, върху която ще разсъждава Арабела Караян в последния епизод от третия сезон на "НепознатиТЕ". Предаването ще бъде излъчено по bTV в 15 часа тази неделя.

По-малката дъщеря на Херберт фон Караян – един от най-значимите музиканти на 20 век, ще гостува със своите лични истории. Наследницата на великия диригент е жена, която търси друга изява на вродената си любов и разбиране към музиката. "Съдбата на Арабела e на търсещ човек, на човек, който преосмисля своето наследство и се стреми към себепознание. А животът ще й покаже много неща...", казва Георги Тошев, който е автор на продукцията "Арабела Караян - импровизации".

Той, Виргиния Захариева, операторът Румен Василев и продуцентът Румяна Цанчева ще заведат зрителите в швейцарските Алпи, близо до Сейнт Мориц, където се намира една от къщите на фамилията Караян. В този дом Арабела прекарва голяма част от своето детство. На вратата все още стои табелка с акронима "Хелизара" – от Херберт, Елиет, Изабел и Арабела – семейство Караян.

През целия си живот Арабела търси своя път - сервитьорка в Испания, санитарка в болница, студентка по фотография в Ню Йорк и по музика в Бъркли. Където и да отиде, каквото и да прави обаче, тя ще трябва да приеме един факт – винаги ще бъде разпознавана като "дъщерята на Караян". В Бъркли се среща с двама български музиканти – Георги Дончев и Росен Захариев–Роко. Заради тях идва в България през 1997 и остава. Заживява с Роко, който става баща на дъщеря й Калина.

Арабел придобива известност за широката публика в България с участието си в песента "Аз ли съм или не съм" на Стефан Вълдобрев и Инфинити, за саундтрака на "Пансион за кучета", както и като член на формацията Please Shut Up Band, а за последно - като едно от главните действащи лица в проекта Tripple-A.

"Тя е човек със своите таланти, наследство, несигурности, страхове, радости. Един търсещ човек - със свой път", обобщава журналистът Георги Тошев.