България отново става част от световната танго сцена този уикенд.

Специалните гости на Tango & Pepper Weeknd са двама зрелищни танцьори от Москва и Истанбул, които споделят страстта си към аржентиското танго: Мурат Елмадагли (Murat Elmadagli) и Вера Гоголева.

На 4 и 5 декември (събота и неделя) ще се състоят 4 дневни семинара за начинаещи и напреднали в Студентския дом, площад "Народно събрание" 10, зала 404, в събота от 19.30 ч. милонга в "Салса +" с музикалната селекция на Мурат, и танго шоу в Before & After от 18.30 ч. в неделя.

Колоритната танго двойка Мурат и Вера освен че е готова да очарова и възпламени нашата публика с изпълненията си, ще обедини динамиката в танца с отлично преподаване. Мурат вярва, че не съществува унифицирана истина за танго и като преподаватели двамата с Вера провокират всеки ученик да намери своята собствена истина в танца. Мурат е работил с аржентински майстори като Gustavo Naveirra, Chicho Mariano Frumboli, Sebastian Arce, Hulio Balmeceda, Havier Rodriguez, Еsteban Morreno, Ezequiel Farfaro, Roberto Herera и Дамян Розентал (Damyan Rosenthal).

След дълго пътуване до Буенос Айрес и задълбочено проучване на школите по там, заедно със своите колеги основава istanbulTANGO - най-голямото танго училище в Турция. Мурат Елмадагли е шампион на Турската танцова федерация 2009 в категорията за аржентинско танго.

Вера Гоголева танцува през почти целия си живот. Тя изкарва близо 20 години в спортните танци, като започва да преподава едва на 16-годишна възраст. Тангото се появява в живота й в началото на 2000. Този танц я променя много. Оттогава тя ходи всяка година в Буенос Айрес и обменя опит с най-добрите учители, за да е перфектна и като танцьор, и като преподавател. Сега Вера гастролира по целия свят и посещава множество танго фестивали.

Програмата:

4 декември, събота

Уроци:

15.00 – 16.30 Sacada game – за всички нива 16.45 – 18.15 милонга – nice figures and jumps – средно напреднали

Студентски дом, площад "Народно събрание" 10, зала 404

Милонга: 19.30 – 22.30 – Специална милонга с музикалната селекция на DJ Мурат - "Салса +", улица "Аксаков" 15

5 декември, неделя

Уроци:

15.00 – 16.30 – Giro in close embrace – средно напреднали

16.45 – 18.15 – Soltada, Soltada, Soltada – напреднали

Адрес на уроците: Студентски ят дом, площад "Народно събрание" 10, зала 304

Танго шоу:

19.30 – 23.00 – Милонга и танго демонстрация със специалното участие на Мурат Елмадагли и Вера Гоголева

Before & After, улица "Христо Белчев" 12

Организаторите от Tango & Pepper Studio са убедени, че скоро София ще достигне столиците на съседните държави - Румъния, Гърция, Сърбия, както и Европа, където аржентинското танго е едно от най-разпространените и модерни средства за забавления и социализиране.

В тематичните Tango & Pepper Weekends са канени известни изпълнители на танго, диджеи, танцьори и преподаватели. Специални гости на събитията досега са били маестро Federiko Farfaro, Liesl Bourke, DJ Luca Lamberti, DJ Gianluca Zeccardo, Maximiliano "Gytano" Paradiso и други. Екипът вече е подготвил и колоритна програма за 2011 - нови танго звезди ще гостуват още в първите месеци.

Tango & Pepper Studio организираха и Първия международен танго маратон в БългарияBlack Sea Tango Marathon Holiday 2010.

Още - на:

Ivajla@tangoandpepper.com

www.tangoandpepper.com