"Love from pain
Hope from hate
Live from rain"
Armin van Buuren

Този надпис беше едно от мултимедийните съвършенства, които се появиха по време на невероятното шоу на Armin van Buuren около полунощ на 18 септември.

Започвам с него, защото минути преди това столицата чества своя празник - Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София. А в посланието на Armin има препратки към всяка една от тях. И да не говорим, че сякаш специално за Деня на София диджей №1 в света пет поредни пъти, не просто дойде в България, а се завърна у дома. Но за този момент – малко по-нататък.

С дружината се озоваваме в зала "Арена Армеец" към 23.30 часа. Никакъв проблем с организацията – влизаш безпрепятствено, вземаш си парти-карта и се нареждаш на който пожелаеш от многото барове отвън и вътре в залата. Едно огромно благодаря на клуб "Ялта", които се бяха погрижили да има достатъчно тоалетни! Защото чакане за ред до нужника на такива партита е почти убийствено! Освен това не е необходимо да споменавам, че довеждат Армин за пореден път у нас (в главата ми има 3 големи шоута и няколко партита на Cacao Beach). Спирам да ги броя, защото на екрана в залата има огромен хронометър, който отброява оставащите минути до срещата с височайшия гост.

Остават по-малко от 10 секунди до началото на наистина невероятния спектакъл Embrace. Връщам се 2 години назад, когато титанът пристигна да представи друго изключително шоу – Intense. В залата имаше повече от 10 000 души, всички билети бяха продадени и тежко на тези, които не си бяха купили пропуски 2 месеца по-рано! И сега се усеща огромната емоция на публиката: всички сме толкова нетърпеливи, подскачащи и усмихнати и имаме силата да заредим един реактор на АЕЦ поне. След обратното преброяване са фойерверки, страхотна танцьорка заема мястото на Армин за пулта и първите (лилави!) оттенъци на мултимедията.

Сцената се оказва по-голяма, отколкото я виждам аз. Впоследствие разбирам, че е 25 метра, освен това има издадена предна част, на която изпълнителите и танцьорите са на ръка разстояние от публиката. Оттам първо зазвучават нежните звучи на тромпета в изпълнение на Eric Vloeimans, който дава невероятен джаз привкус на предстоящото транс и техно парти.

Червен плащ преминава над главите ни като вълна от любов. Armin се появява точно когато плащът пада от очите и ръцете на най-далечната част публика в залата. "Здравей, София! Радвам се, че отново се виждаме!", споделя прекрасният холандец на чист български. Няколко парчета по-късно изгрява  надпис: My home is your home and your home is my home!" (Моят дом е и ваш дом, вашият дом е и мой дом!) и тогава от сцената долита познатият глас, който казва: "София, днес ти си моят дом!", а публиката изпада в невероятна еуфория. Не е тайна, че чаровният холандец обича родината ни не по-малко отколкото ние него.

Самият Armin винаги идва в България с екип от професионалисти по специалните пироефекти и видео- и саундинженери, които се грижат заедно с българския екип да създадат неповторима атмосфера за събитието на сезона. Защото партита на холандеца са най-силните, за който и сезон да говорим. Сред най-опасните каскади тази вечер е "Минаването по огнената пътека", при която танцьорка отива от единия край на сцената до другия, като стъпва на единствените плочи в редицата, от които не излезе огън. Друга неверятна каскада, която ме остави без дъх и думи, бе стълбата, която се превърна в единствен начин за придвижване на друга танцьорка. Четирима нейни колеги местеха стълбата във въздуха по гърбовете си, но така и не я свалиха на земята по време на танца. А салта не липсват, още по-малко предни и задни колела. Ако сте присъствали поне веднъж на шоу на Cirque Du Soleil, няма как да не ме разберете.

Освен страхотните танцьори, които превръщат всеки следващ трак в празник не само за ушите, но и за очите, този път на сцената с Armin излизат и звезди, чиито песни са се превръщали в хитове за по-малко от 24 часа. Инди рок групата Kensington, Betsy Larkin, Mr. Probz, Angel Taylor, Bullysongs и Cimo Fränkel - изпълнители, познати от последния албум на Armin van Buuren, дал заглавието и на спектакъла - Embrace. Тук е моментът да отбележа, че ние сме спирка № 6 от световното турне на електронния ас, преминало през Амстердам, Гданск, Дубай, Мелбърн, Сидни, Марбеля, Минск, Мексико... И когато знаеш, че си станал част от нещо толкова голямо, ти идва да викаш и да подскачаш още по-силно и по-високо! Сред гора от ръце и пръсти, оформящи сърца във въздуха.
Всички заедно излизат на сцената точно в 4:00, час, който бе даден като официален край на парти частта. След дълбок поклон, Armin ни оставя само за някакви си 5 минути, за да видим на огромната видео стена срещу нас имената на няколко души, избрани след Фейсбук активност, и сега стават част от историята на обиколката Embrace. Това, което очакваме, всъщност е гвоздеят на вечерта, който холандецът ще забие в сърцата ни. Винил сет! Съвсем истински - от стари плочи, черни, като изкарани току- що от нечий грамофон. Само за професионалисти, защото няма я технологията, която да те спаси от грешен спин на плочата! Но това не се отнася за Armin, защото той не просто прави музика, той я обича, той живее заради музиката и вече не прави шоу просто заради парите.

Часът е точно 5.10. В суматохата не съм забелязала как са минали още 60 минути с усмивката на диджея - това невероятно същество с огромно сърце и желание за живот и музика – Armin van Buuren. Разделяме се с него изморени, но щастливи. Защото ще се видим пак, скоро.

Армин, не забравяй за нас и догодина!

Сетлист - ТУК!

Снимка: Орлин "Orleff" Николов