Стотици хиляди кандидати се явиха на предварителните и същински кастинги за участие в "България търси талант".

Както MySound.bg информира, шоуто тръгва в ефира на bTV от 21.00 ч. на 3 март, понеделник. Как протекоха кастингите в 8 от българските градове и какви таланти срещна журито, зрителите ще разберат от 12-те риалити епизода, които ще се излъчват в дните понеделник и четвъртък от 21.30 часа. Същинската надпревара за титлата ще започне през април, когато ще бъдат излъчени полуфиналите, които през този сезон са 6. За първи път и финалистите ще бъдат 12 души, а не 10 както досега. Третият сезон на шоуто се отличава и с това, че журито се състои от четирима души – Ваня Цветкова, Есил Дюран, Любен Дилов и Асен Блатечки, което означава, че две "да" вече няма да са достатъчни.
 Още в първия епизод  зрителите ще станат свидетели на уникалността на шоуто, журито, водещата и на талантите, които не признават граници. Водещата Мария Силвестър ще връхлети в предаването по начин, който ще я принуди да разкрие таланта си да изчисти без никой да я забележи мухите от зъбите си. Това ще провокира Любен Дилов да каже по неин адрес, че е "правена в пристъп на лудост по време на бунт". Красотата и характера на Мария ще бъдат в основата и на отправеното към нея предложение за брак.   
 Любен Дилов ще бъде пък членът на журито, който още с първото изпълнение на кандидат-таланти ще си навлече гнева на Ваня Цветкова и двамата ще се скарат. По отношение на друг кандидат Ваня ще влезе в спор и с Асен Блатечки. В първия епизод на шоуто на сцената ще се роди най-новият музикален хит "Аз съм дърта пияница", зрителите ще се насладят на умения в карвинга, бъбъл шоу (шоу със сапунени мехури), ще разберат защо Майкъл Джексън е трябвало да работи като аниматор, как е изглеждал първият лигавник на Любен Дилов и първият биберон на Асен Блатечки, а за финал младеж от Дупница ще разплаче Есил и Ваня, както и публиката в залата и ще провокира журито да каже цели четири път "да".
Последните кастинги за третия сезон на шоуто преминаха под знака на големите групови изяви и еротиката - празник за мъжката аудитория. Еротичните танци и разхвърляните по сцената дрехи радваха мъжките очи, а най-облагодетелствани бяха господата от журито Асен Блатечки и Любен Дилов, които бяха затрупани от сутиени по време на един от номерата. За финал гравитацията в залата промени дългоочаквана изкусителка, която представи танц на пилон, издават от екипа на предаването. Есил Дюран (на снимката) и Ваня Цветкова също не останаха пренебрегнати. Благодарение на заложбите си, атлетичните гимнастици успяха да спрат дъха на нежната част в журито и публиката. Бяха показани рядко срещани таланти, които останаха запомнени. А участникът, който извади рамото си като част от своето представяне, втрещи всички присъстващи.

Сред кандидатите за слава, борещи се за наградата от 60 000 лева и титлата "талант на България", бе група от 30 деца, облечени като африкански балерини, група младежи, на които им предстои изява на сцената на световно първенство, и ромски оркестър, който с лекота вдигна на крака голяма част от публиката. Групата зарадва присъстващите с ремикс от популярни песни. Участието на граждани от други страни успя да породи положителни емоции в журито и да го впечатли с номерата си, някои от които изпълнени на български език, а родни таланти изненадаха с номер в американски нюанси.

В края на снимачния ден голяма част от екипа на предаването изненада всички присъстващи с уникален авторски номер. Началото на изпълнението бе дадено от колоритната Мария Силвестър - водещата ще посреща и ще изпраща кандидатите, човек, който ще им вдъхва кураж и ще е част от представянето на техните таланти.

Облечени в атрактивни костюми, познати лица от снимачната площадка излязоха на сцената и се представиха с предварително подготвена хореография, а журито бързо откликна на поканата и се присъедини към останалите на сцената. С това бе сложен краят на кастингите за третия сезон на "България търси талант".
 
Тези и още други изненади зрителите на btv ще видят на 3 март.