Balkan Beat Box (Болкън Бийт Бокс) отново ще завладеят българската публика с мощен арсенал от балкански фолклор, цигански пънк ритми, танцувална електроника, реге, дъб, рага и хип-хоп.

Концертът на уникалната формация е в зала 3 на НДК на 25 октомври. Тамир, Томер и Ори се завръщат у нас точно година и 2 месеца след първото си гостуване в София. Новият проект "Give" (2012), който ще представят в България, е с по-засилено електронно звучене и по-безкомпромисна позиция срещу това, в което се превръщат хората, водени от политическите режими ("Political Fuck", "Enemy In Economy"), властващ капитализъм и корпоративната алчност на компаниите по света ("Money", "Porno Clown" и "Minimal"). С видеото към пилотното парче "Part of The Glory", музикантите засягат проблема как хората се възхищават чрез социалните мрежи и Youtube на музикалния или танцувален талант на хиляди  емигранти, а в реалния живот ги игнорират, използват да вършат мръсната работа, потискат или заобикалят все едно не съществуват.

Balkan Beat Box е група със световно признание, дължащо се на необичайния и уникален стил, който създава, и на посланията, които отправя. Музиката й е своеобразна среща между Manu Chao (Ману Чао), Горан Брегович, Asian Dub Foundation, Gogol Bordello и Shantel, а ефектът от нейното представяне на живо е опияняващ коктейл с позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура на земното кълбо.

Интересна подробност е, че покрай записите на новия проект и тримата членове на групата стават бащи. Те обясняват как това ги е накарало да се замислят в какъв свят израстват и ще живеят децата им, дало им е ясната идея, че се борят в името на нещо конкретно, а не просто срещу всичко. 

Oрганизаторите от Event Ease спазват обещанието си пак да доведат бандата. Както MySound.bg вече писа, предишното участие на бандата у нас бе прекъснато от срив в тока, който изгори основния озвучителен пулт. Всички, на които са преиздадени билетите миналата година между 29 август 2011 до 2 септември 2011 в клуб "Порк Пай" и до 25 септември 2011 в централния офис на Еventim, ще могат да гледат шоуто без да закупуват нов билет, но само след предоставяне на преиздадените билети на входа на залата.

Билети "Ранно Пиле" ограничен брой: 20 лв. на телефон 0886 33 33 67 и в магазин "Яко" (ул. "Граф Игнатиев" 43 - до спирката на трамваите на Попа).
Пропуски в предварителна продажба - от 25 лв. до 35 лв. в мрежата на Eventim.bg ("Офис 1", "Германос", "Пикадили", "Технополис", ОМВ и други).

18+

За повече информация - pr@eventease.org.

Още за Balkan Beat Box - на:

www.balkanbeatbox.com
http://www.youtube.com/watch?v=y_JAOy5J5gI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=8d9IRK6w9qQ&feature=related
http://vimeo.com/21592571
http://vimeo.com/21846144