Наскоро излязоха номинациите за тазгодишните награди  "Грами" ("Grammy") за латино, където новото предложение на Охос Де Брухо (Ojos De Brujo) – “Aocaná”, е номинирано в категорията „най-добър албум”.

Церемонията по награждаването ще се състои на 5 ноември в Лас Вегас - буквално дни преди концерта на групата в зала 1 на НДК, София, на 11 ноември.

Aocaná” влезе в европейския уърлд мюзик чарт на четвърто място, съобщават от мениджмънта на испанската група. Класацията е направена на базата на най-слушаните предавания за уърлд музика в 23 държави.
 
Всички текстове на песни и парчетата са написани от вокалистката на състава Марина Абад. В албума гостуват приятели на "магьосниците" от Барселона - 26 певци и инструменталисти, между които най-известният кубински квинтет - Los Van Van и индийският перкусионист Karnataka College.

Проектът е създаден докато вокалистката е бременна от новия тогава тромпетист на групата – кубинеца Carlitos Sarduy, бебе очаква и китаристът Ramón. На това се дължи изключително оптимистичната и наситена с  много планове и енергия атмосфера на албума. По оценката на състава  той е най-позитивният от всички правени до сега. Вторият сингъл -  “Nueva Vida”, който наскоро се завъртя и по българските радиостанции, е първата любовна песен на Марина, посветена на нейния новороден син.

Кубинските салса ветерани Los Van Van и кубинският пианист Roberto Carcases могат да бъдат чути в жизнерадостната румба "Busca Lo Bueno", а перкусионист Karnataka – във възторженото парче "Tantas Flores" заедно със великия фламенко певец Duquende.

Постелектронният приглушен тромпет на Carlitos Sarduy в стил Майлс Дейвис е особено красив в песента "Lluvia". Парчето прави връзката между циганското фламенко и Индия по-изразена, отколкото в предишните албуми, а баладата  "Lluvia" е с особено чилаут звучене.

Основните музиканти са двамата китаристи –  Ramón Giménez и Paco Lomeña, както и перкусионистът Xavi Turull – една от най-известните фигури на фламенкото в Испания. Живял години наред в Далечния Изток, Ramón допринася изключително много за източното звучене в някои от парчетата.

Албумът “Aocaná” е на българския музикален пазар в търговската мрежа на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

Концертът на Охос Де Брухо е по покана на „БГ Саунд Стейдж” и с любезното съдействие на посолството на Кралство Испания и институт „Сервантес”.

Билети на цени от 30 до 70 лева се продават на касата на НДК, в системата на www.eventim.bg, мрежите на "Германос", магазини "Пикадили", "М-Свят", "Мултирама" и "Фотосинтезис".