Нора Джоунс (Norah Jones) обяви дати за американското си турне в подкрепа на своя последен албум „The Fall” (2009), като междувременно издава плоча с ремикси.

Джоунс вдига високо летвата с "The Fall" ... Страхотна колекция от песни, изпълнени с много романтика”, отбеляза "USA Today". “Нора звучи по-уверена от всякога и това си личи в песните й. Тя не спира да се развива като певица и композитор”, писа "Асошиейтед прес". "The Fall" беше обявен за рок албума на Нора Джоунс. Всъщност той е много по-изненадващ, той е горещ соул албум”, не скри възхитата си "Spin". "За гласa на Нора няма жанр: той е нежен, заразителен и лековато секси” - с тези думи "Entertainment Weekly" тури капака с хвалбите относно певицата (засега).

Неколкократната носителка на "Грами" ("Grammy") - певица и композиторка, обяви датите от американското си турне в подкрепа на последния й суперуспешен проект. Обиколката включва 36 града и ще стартира на 5 март от "Брейди тиътър", Тулса, Оклахома, а ще завърши в "Cobb Energy Performing Arts Centre", Атланта, Джорджия, на 15 май.

Междувременно вокалистката обяви, че издава и продукция с ремикси на някои от парчетата в албума. Това са първият сингъл - “Chasing Pirates”, и „That’s What I Said”, като в тях взимат участие имена като Adrock, Mike D от Бийсти Бойс (Beastie Boys) и Бек (Beck).
 
„Искахме да възложим ремиксите на хора, на които истински се възхищавам”, казва Нора по повод парчетата. „Бийсти Бойс направиха един, Бек и Сантиголд допринесоха с таланта си.” За пръв път дъщерята на Рави Шанкар работи с Бийсти Бойс по време на президенстката кампания през 2008 за концертите „Get Out The Vote”. С Бек пък се запознава на съвместен концерт през 2002.

С „The Fall” тя поема нова посока, експериментирайки с различни звуци и с нови колаборации, включително Джакуайър Кинг, бележит продуцент и тонинженер, работил с имена като Кингс Ъф Лиън (Kings Of Leon), Том Уейтс (Tom Waits) и Модест Маус (Modest Mouse). В албума като автори се включват още Райън Адамс и Уил Шефф от Okkervil River, както и познатият партньор Джеси Харис. Кинг също така помага на Джоунс да събере и нова група музиканти, включително барабанистите Джоуи Уоронкър (Бек, R.E.M.) и Джеймс Гадсън (Бил Уитърс), кийбордистът Джеймс Пойзър (Ерика Баду (Erykah Badu), Ал Грийн (Al Green) и китаристът Марк Рибът (Том Уейтс, Елвис Костело), както и Смоуки Хормъл (Джони Кеш, Джо Стръмър).

"За този албум просто имах звуците в главата си”, разказва Нора. „Исках груува да е по-силен и тежък, просто нещо различно.” Този нов звук започва да се усеща още в първото парче, кото Джоунс създаваа. „Преди около една година направих няколко демо записи в домашното ми студио. Няколко приятели се отбиха вкъщи и заедно спретнахме страхотен аранжимент на "Chasing Pirates", с много приятна дръм част. Накрая стана нещо, което не бях и очаквала, и това се оказа посоката ми”, допълва изпълнителката.

Откакто се появи на сцената през 2002, Джоунс има продажби общо от 36 милиона копия от своите проекти по целия свят. Всичките й три студийни албума, отличеният с 8 награди "Грами" - "Come Away With Me" (2002), "Feels Like Home" (2004) и "Not Too Late" (2007) са оглавявали класацията за албуми "Billboard "Top 200" в Щатите и са ставали N 1 по целия свят. И трите диска са мултиплатинени, а "Come Away With Me" може да се похвали с диамантен статус.

Шармантната изпълнителка избра предаването "Top 20 Video Countdown" на "VH1" за световна премиера на видеото си "Chasing Pirates", която се състоя на 31 октомври 2009. Кадрите са заснети в родния град на певицата - Ню Йорк, и са режисирани от Рич Лий, работил по визуалните ефекти на трите части на "Карибски пирати". Той е правил клипове и за много други големи артисти – от Фърги (Fergie) (“Clumsy”) до Майкъл Бубле (Michael Buble) (“Haven’t Met You Yet”).


The Fall” е на българския музикален пазар от "Анимато Мюзик"/ "EMI".