Година след първия си напълно разпродаден концерт в София, свежата британска ню джаз и соул банда Belleruche се завръща в столицата ни за шоу в зала 6 на НДК на 20 октомври.

Изявата е част от европейското ѝ турне в подкрепа на нейния четвърти студиен албум - "Rollerchain".

Омагьосващата музика на Belleruche е колаборация между емоционалната китара на Ricky Fabulous, романтичните бийтове на DJ Modest и поетичния, красив глас на Katrin De Boer, които успяват да заразяват с непринудения си стил цялото земно кълбо в продължение на 5 години.

След като музикантите се влюбиха в родната публика и написаха специална песен за българските си фенове, изпята на родния ни език на живо в София и Пловдив през есента на 2011, сега Belleruche пристигат отново по покана на EventEase. Те ще представят цели 12 нови парчета, включени в "Rollerchain", който излезе за култовия лейбъл Thru Thoughts през май.

В новия си студиен запис формацията набляга на по-мрачния и наситен с бас звук, но са запазили мелодичните джаз и соул докосвания, преплетени с електронни бийтове.

Пилотният сингъл "Stormbird" може би олицетворява най-точно това, което може да очакват меломаните от тях.

Българската публика обаче има запазено място в сърцата на Катрин, Рики и DJ Modest и можете да бъдете сигурни, че предстоящият им концерт ще бъде поне толкова специален, колкото първия, уверяват организаторите.

18 +.  

Ограничен брой билети "Ранно пиле" - на цена от 20 лв. в магазин "Яко" и чрез тел. 0886 333367 (ул. "Граф Игнатиев" 43 - до спирката на трамваите на Попа).

След свършването им, пропуските от 25 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg ("Офис 1", "Германос", "Пикадили", "Технополис", ОМВ и др).