Лутайки се из интернет пространството да видя как, аджеба, е отразено пристигането на британския принц на модерната соул музика - Бен Уестбийч (Ben Westbeech), в София от т.н. конкурентни медии, виждам един и същи текст - мултиплициран многократно.

И както обикновено се получава в клас, където повечето ученици са преписали от съседното другарче, с всички други неща са преписали и грешките. А основната излагация на всички е, че Westbeech оная вечер е бил за първи път в България… (Ха-ха-ха, който не чете MySound.bg, се дъни, и е обречен да си е все тоя музикален кютук. Мрачно неграмотен и назадничав - завинаги!, б.р.)

Истината е, че изявата на Бен на сцената на Sofia Live Club, е неговото второ участие у нас. Предишното беше в столичния клуб "Четири стаи" на 8 декември 2011, когато английският диджей и продуцент размаза, макар и с мини шоу. Да, артисти като него наистина започват от подобни заведения, от дълбокия или не чак толкова тъмен ъндърграунд, за да стигнат до лъскавите - или не чак толкова гъзарливи, сцени, подобно тази на Sofia Live Club.
 
За сведение на посрещачите - да припомня, че Бен беше едно от големите имена, обявени в афиша на ParkLive Fest 3, който трябваше да се проведе на Терминал 2 есента миналата година, но бе отмемен поради причини за сигурност след атентата на летище "Сарафово" в Бургас. Въпреки че за събитието бяха продадени вече близо 5 хиляди билета.

И така, Бен стъпи за втори път у нас, там, където му е мястото – в Sofia Live Club.

Разбира се, на госта му беше с една идея по-трудно да се изяви в по-големия, по-пълен и по-добре озвучен клуб от предишното му идване. Странно е, но на британеца като че ли му отиват различни видове обстановки. Той сподели пред родната публика, че в следващите часове ще представи диджейски сет с музиката, която харесва, а отвреме навреме ще пее на живо негови си парчета. Излъга единствено в това, че пя - отвреме навреме, но не само свои парчета. Представи и познати хаус класики - доста по-често "от време на време". Вокалните му възможности са неоспорими и ако човек няма поглед към сцената, ще реши, че чува чернокож изпълнител.

Прозвучаха парчета и от "There’s More To Life Than This", новия албум на младия певец, диджей и продуцент. Сред тях, разбира се, "So Good Today", невероятното "Inflections", както и "Something For The Weekend” и "Falling". Не е трудно човек, който присъства на партито, да не остане убеден в неговите талант. Защото, наистина, той е повече от един.
А да притежаваш толкова много умения, е нормално за всички родени родени в Бристол, подобно на Бен. Сега той живее и твори в Лондон, възнамерява обаче да се премести в Амстердам - Меката на много от успешните музиканти в момента, особено пък артисти, стилово ориентирани като него. Той е завършил специалност виолончело и вокали, а единственото, което не направи Бен оная вечер, бе да извади виолончело на сцената. Иначе всичко останало беше, както се казва, на шест. Стилът на музиката, която Бен харесва и която представи бляскаво, бе компилация от хаус, соул, джаз и хип–хоп.

Наистина горещ микс, който замая столичани.