EventEase съобщават, че за огромно съжаление шотландската група Hidden Orchestra няма да излезе на сцената в зала 3 на НДК утре, 9 април.

Както MySound.bg извести, именно тази формация, забъркваща по нетрадиционен начин джаз, класика, хип- хоп, дръм-ен-бейс и рок, трябваше да се изяви преди хедлайнъра на вечерта - Tricky (Трики).

Авангардният оркестър е претърпял тежка катастрофа на сръбската магистрала преди два дни. За щастие всички членове са живи, но някои от тях са с нелеки наранявания. Групата обяви, че отменя всички предстоящи концерти от турнето, но текат преговори по пренасрочване на датата.

Организаторите от EventEase се извиняват на феновете на бандата и се надяват възможно най-скоро да доведат виртуозния джазов квартет отново в България.

Ето и официалното писмо, което мениджърът на Hidden Orchestra изпрати до EventEase вчера:

"Скъпи организатори,

За съжаление, групата претърпя много лоша автомобилна катастрофа вчера близо до Белград на магистралата на Сърбия. Членовете на бандата имат лоши наранявания и травми, за които се наложи сериозна лекарска намеса. Барабанистът не може да използва едната си ръка, а звуковият инженер е приет в болница. Бусът, с който се предвижваха, е разбит, а инструментите им са трайно повредени. В момента групата се занимава с адвокати, болница и полиция. За съжаление, нямаме друг избор, и ще се наложи да отменим всичките си предстоящи участия от турнето.

Артистите биха искали да пренасочат участието си за друга дата, но това ще може да се обсъди в близките дни".