Паркът на Военна академия "Г. С. Раковски" ще отвори врати за безплатен концерт на 20 септември от 20.00 часа.

Всички жители на София ще могат да се насладят на най-големите хитове на Графа (на снимката), Акага, Любо Киров, Белослава и Васил Найденов. Заедно с любимите български поп изпълнители, Нов симфоничен оркестър ще изпълни най-известните класически произведения на композитори като Йохан Щраус, Моцарт, Росини и други, съобщиха организаторите.

Поводът е 20-та годишнина на една от популярните застрахователни компании в България. Събитието се организира съвместно със Столична община и е част от кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019.

Освен класическите произведения, изпълнени от Нов симфоничен оркестър, ще има и още изненади за почитателите на популярната българска музика. На сцената ще се появят примата Белослава, фюжън бенд Акага и талантливият Любо Киров.

Гостите на "Концерт под звездите" ще имат щастието да чуят на живо емблематичната звезда на българската естрада Васил Найденов. Един от най-големите изпълнители, белязал родната музикална история завинаги, ще зарадва всички със "Синева", "По първи петли", "Сбогом, моя любов" и още от неостаряващите си хитове. Другата голяма изненада е Графа.

Феновете на най-нежния мъжки баладичен глас ще се насладят на своите любими парчета.