Столичният клуб "Строежа" посрещна феновете на сиатълския саунд във вечерта на последния мразовит понеделник от месец ноември.
 
За пореден път голяма част от публиката мърмореше и имаше защо. Много хора останаха без билети, други бяха порядъчно стъпкани.
 
Обявеният час никога не е означавал нещо особено за повечето събития у нас. Вчера беше същото.

Но-о-о-о-о: всичко в името на музиката. И то не коя да е, а тази от Сиатъл.
 
На поредното издание ни зарадваха Секта, Немо и Дер Хундс, както и сборни формации, включващи  музиканти от Ауейк, Скреч, Макрофоун, Порнографик Монстър и Дайълог.

Гости на микрофона бяха Явор Захариев (екс Гравити Ко. и настоящ член на Фрий Уил Съсайъти) и Свилен Ноев от Остава.
 
Първи поеха наздравиците от публиката Секта - Деян Драгиев-Даката (Паникън Уайаскър, Грууви Боункръшър, Уикеда, Ревю...), Жоро Варамезов, известен от Джанго Зе, Моцарт от Макрофоун и Нели Тотева. (Тоест - отборът, който озвучи Руши в "Secret Concert" на "MAD TV").

Секта е смелото решение на трима барабанисти да превземат музикалната сцена и всички ние, покорните фенове, ще пием и ще пеем на техните концерти, докато наистина не успеят.

Всички чакаха с най-голямо нетърпение Дер Хундс. Тази група е един от малкото останали ветерани - участници в "Seattle Night".

Боби (Косатката), Миро, Жоро и Вили са групата, която досега е забивала най-добрите кавъри на Саундгардън (и не само) и винаги се е отнасяла с уважение към творчеството на любимите сиатълски групи.
 
Вчера в "Строежа" най-силно се усети пристрастието на публиката, която екзалтирано крещеше "Дер Хундс, Дер Хундс"...

Дано скорошното излизане на първия им авторски албум да пожъне същите положителни емоции и да покаже на по-широк кръг от хора таланта на тези прекрасни музиканти.

Стискаме палци и с трепет очакваме следващото издание на "Сиатълските нощи".

Молим обаче за въздух - много сме, трябва ни място.

И Бог, и Кърт са ни свитедели!