Само от "БГ Радио" може да спечелите билети за концерта на Лили Иванова.

На Гери Турийска се пада честта да подарява пропуски за шоуто на естрадната ни прима през октомври. За да разберете как, слушайте всеки ден от 16 ч. до 18 ч. "На път за вкъщи с Гери". В същото предаване ще гостува и Мая Бежанска. Тя ще разкаже дали още пази изтърканите си джинси и белите маратонки и колко важно е човек никога да не губи своето чувство за хумор.

Седмицата си медията стартира с нова игра в ефира – "Мисия Стартер". Всяка сутрин водещите на сутрешния блок Симо и Богдана изправят пред предизвикателство един слушател. Той получава специална задача, която трябва да изпълни в ефир в рамките на една минута, с телефон в ръка и следвайки точни инструкции. Мисиите, които Симо и Богдана раздават всяка сутрин от 7 ч. до 10 ч., са различни и зависят от местоположението на участника – накарай котката си да измяука в телефона, провери колко човека в автобуса пътуват с билет, целуни звучно десет от твоите колеги за една минута и спечели награда. Победителите тази седмица ще получат уикенд за двама в Стария Пловдив

"БГ Радио", което застава зад българската музика, култура и кино, дава ефира си в подкрепа на първия наш филм в селекцията на фестивала в Кан от 20 години насам.

Премиерата на "Източни пиеси" е в град Бургас на 9 октомври, а неговият режисьор Камен Калев гостува ексклузивно в "Стартер" на 30 септември, сряда.