Билетите за концерта на Mark Knopfler (Марк Нофлър) са напълно разпродадени, информираха организаторите от "София Мюзик Ентърпрайсис".

Както MySound.bg отдавна огласи, един от най-великите музиканти пристига за втори път в България за концерт в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 29 април.

Интересът към събитието, част от европейското турне на виртуозния китарист по повод издаването на най-новата му солова продукция - “Privateering”, излязла на 3 септември 2012, е огромен.

Повече от седмица преди дългоочакваното шоу билетите за него бяха напълно разпродадени. По тази причина, след консултация с мениджмънта му, от днес, 22 април, в продажба влизат 500 пропуска за правостоящи. Те са на цена от 40 лв. и ще бъдат разпределени по следния начин: 200 бр. на партера и 300 бр. на втори балкон в зала 1 на НДК.

Турнето на Knopfler започна този месец и ще обхване 25 страни с 72 концерта.

Легендарният китарист на Дайър Стрейтс явно има огромна армия от почитатели в България. Тя препълни зала 1 на НДК и при предишното му гостуване у нас през 2008. Поради големия интерес и тогава бяха пуснати билети за правостоящи, които също свършиха.

Носителят на три награди "Грами" обещава не само песни от новия си албум, но и много изпълнения от своите предишни солови проекти, както и класиките на Дайър Стрейтс – в обичайния за Марк стил, съчетаващ рок, блус и фолклорни елементи.

Музикантът пристига у нас ден преди изявата си след концерт в Истанбул. В четири ТИР-а е побрано техническото оборудване за шоуто. Заедно с виртуоза идват и девет други музиканти, с повечето от които той работи от средата на 90-те.

"Каперът (малък ветроходен кораб) е това, което съм аз, наистина!”, казва великият китарист, пресъздал в последния си диск “Privateering” авантюристичната ера на моряшките приключения, търговските нашественици и пиратите.

Билетите за правостоящи могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg