Членове на бившата група на Крис Доутри (Chris Daughtry) - Absent Element, го дадоха на съд. Те твърдят, че певецът им дължи авторски и лицензионни възнаграждения за 4 сингъла, които са написали заедно, пояснява MTV.

Звездата от American Idol е призован от съда в Грийнсбъро, Северна Каролина, където ще се изправи срещу трима от бившите си колеги в спор за авторски и лицензионни възнаграждения. Райън Андрюс, Скот Крауфорд и Марк Пери, свирили в групата заедно с Даутри и преди участието му в риалити формата през 2006, заведоха дело срещу певеца в Гилфордския oкръжен Върховен съд миналия четвъртък, според американския вестник The Charlotte Observer.

Музикантите твърдят, че Крис (в средата на снимката) ги е лишил от възнаграждения за четири песни, които, по техните думи, те са композирали заедно - и като музика, и като текст.

Съдебният иск обвинява певеца в "конструктивни измами, нарушения на доверени задължения, нелоялни търговски практики и други измамни и неправомерни дела".

В повдигнатото обвинение тримата музиканти твърдят: "всички ние, четиримата,  пишехме заедно музиката и текстовете за песните на Absent Element, сътрудничихме си в аранжимента и записа на тези песни, редовно се консултирахме помежду си по въпроси, свързани с дейността на групата, и взимахме общите решения на базата на гласуване с мнозинство”.

Рокерът, който се класира четвърти на 5-тия сезон на American Idol и се превърна в платинен изпълнител начело на група с фамилното му име (Daughtry), отговори на съдебния иск с публикация на официалната уеб страница на групата:

"Силно съм наранен от тези фалшиви обвинения", пише той. "Песните, посочени в съдебния иск, са написани единствено от мен и от никой друг, и на този етап нямам какво повече да коментирам".