Блуба Лу (BluebaLu) са готови със следващия си албум.

Той се нарича "Groove Euroope", а презентацията му на живо е в Двора на Археологическия музей във Варна на 5 август, научи MySound.bg от барабаниста на формацията - Константин Кацарски.

Концертът ще е и първото представяне на "Блуба Лу Кълектив" в състав от 18 души след тяхното клубно европейско турне. Ще бъдат изпълнени композиции както от новия проект, така и от номинирания за албум на 2007 от телевизия ММ - "World Melancholy", така и от "RE:Verb" (2004) и "Moogamood" (2002).  

На фронта е Андрония Попова - Рони, която познаваме и от Насекомикс. Освен щрайх, в шоуто ще се включи и брас секция.

Партито започва от 20. 30, входът е свободен.

Дискът ще се появи и на музикалния пазар в България през септември. Новият материал ще излезе и за света. "В Англия, Испания и Австрия", конкретизира Косьо. "Но няма да е дистрибутиран дигитално, а за платен даунлоуд", допълни още той.

Константин Кацарски и Димитър Паскалев (китара) създават Блуба Лу като лайв-формация, с която представят на живо студийните си проекти.

Тръгвайки от "ъндърграунд" сцената – Блуба Лу са от основателите на първия български независим лейбъл – "Жълта музика".

Благодарение на контактите им с Ел Ти Джей Букем, две техни теми намират място в компилацията Earth" Vol. 7 на Good Looking Records, което се случва за първи път с българска формация.
 
Следват записи и концерти със симфоничен оркестър на албума "World Melancholy", "Never Mind" от същия албум е включена в компилацията на полското радио "RAM – RAM 6 PM" 2008. Две от композициите пък - "Hello" и "Free Me", озвучават новия български филм "Прогноза".