Един от музикантите с голям принос за кариерата на Fleetwood Mac - Боб Уелч (Bob Welch), се е самоубил вчера, информираха световните агенции.

Бившият китарист, вокалист и композитор на легендарната през 70-те и 80-те години формация е сложил край на живота си в дома си в Нешвил. Тялото на 65-годишния музикант е било намерено от съпругата му Уенди. Уелч се е прострелял в областта на гръдния кош. Той е оставил и предсмъртна бележка, от която става ясно, че се е решил на отчаяната постъпка заради здравословни проблеми.

Само преди три месеца той претърпя сериозна гръбначна операция, след която стана ясно, че никога повече няма да може да ходи самостоятелно. Една от предполагаемите причини да се самоубие е непримиримост с мисълта, че тежи на семейството си и нежеланието съпругата му да се грижи за инвалид.

Боб Уелч бе в редиците на Fleetwood Mac от 1971 до 1974 година. Наред с Christine и John McVie, той спомогна за промененото звучене на формацията (към повече поп и рок), след напускането на Питър Грийн (Peter Green), с когото свързваме първия (блус) период на групата.

Боб имаше успешна солова кариера. Част от нея са хитовете "Ebony Eyes" (1978) и "Sentimental Lady" (1977), последният от които записан с участието на другите членове на Fleеtоwod Mac - китаристът Lindsey Buckingham и певицата Стиви Никс (Stevie Nicks).

"Съсипана съм! Имахме страшно много прекрасни моменти с него, след като аз и Lindsey станахме част от Fleetwood Mac. Той беше невероятен китарист. Забавен, симпатичен и много умен. Страшно много съжалявам за загубата в семейството му", сподели Стиви Никс.