Британските фенове на Бон Джоуви (Bon Jovi) се възмутиха от "абсурдните" според тях цени на билетите за концертите на групата в Лондон догодина, които достигат до фантастичните 1300 британски лири (около 4000 БГ лева) за ВИП-пропуск.

Най-ниските цени за предстоящите през юни догодина концерти на бандата започват от 45 лири и достигат до 200 лири. Цената на пропуските за най-верните фенове обаче предизвика масово недоволство сред тях.

"Аз ще застана зад това, в което вярвам и ще използвам доходите да храня децата си, вместо да подплатя с тях джобовете на някой дебел котарак", писа възмутено един от тях на сайта на групата.

„След като си направил албум за световните проблеми и рецесията, тези цени са си направо пълна подигравка”, вилнее друг недоволен фен на същото място.

Въпреки оплакванията и петте концерта на групата в Лондон са били продадени изцяло само за броени часове. Промоутърите вече са договорили нови девет концерта на Бон Джови, за да задоволят интереса.

Същевременно цените на групата наистина са доста солени в сравнение с тези на други изпълнители на същото място.

Билетите за уникалното шоу на Майкъл ДжексънThis Is It” например вървяха между 50 и 70 британски лири.

През юни пък непродадени ВИП покани за Бритни Спиърс с номинална стойност от 100 лири бяха пуснати за по едва 2 лири едната за да се напълни стадионът.