Музикантите от една от най-бургаските групи - Горещ пясък, ще предложат поредна серия качествена музика и добро настроение в рамките на своя нов проект "Акустично".

Изявата е в зала "Петя Дубарова" на културния център "Морско казино" от 19.00 на 27 февруари, сряда.

Специален гост на събитието ще бъде Бончо Гроздев – саксофонист,  композитор, един от българските ветерани на джаза. Публиката ще има възможност да се наслади на соловите изпълнения на  талантливия музикант, познат на бургаската публика от редица свои клубни и концертни участия, както и като автор на песента "Когато мъжете плачат". Пиесата е наградена на конкурса "Бургас и морето" през 2009. Както и при първото издание на своя проект през януари, и този път формацията Горещ пясък ще представи в акустичен вариант любими на публиката свои и чужди парчета. Концертната част ще бъде допълнена с разговор с присъстващите по различни музикални теми.

Както MySound.bg вече писа, програмата "Акустично с Горещ пясък" се провежда всяка последна седмица от месеца при  вход свободен. Целта на срещите - освен приятно и различно преживяване, е да се обменят идеи, знания, опит между хора, обединени от любовта си към музиката, а защо не и да се постави начало на нови бъдещи проекти.

"Акустично с Горещ пясък" се организира по инициатива на самите музиканти и община Бургас в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г.

Група Горещ пясък води началото си от 1992. Оттогава до днес в състава й са били различни музиканти като от 1993 до 2011 неин фронтмен е големият композитор, поет и певец, покойният вече Пламен Ставрев. Днес членове на бандата са: Стефка Емилова (вокал), Светослав Михайлов (китара и вокали), Ясен Димитров (клавишни и вокали), Георги Русев (бас и вокали), Росен Сеновски (китара), Валентин Чанев (перкусии) и Атанас Миларов (ударни).
 
Повече за инициативата Бургас – кандидат за Европейска столица на културата 2019 - на:

https://www.facebook.com/Burgas2019