Фронтменът на U2 - Боно (Bono), потроши гръбнака си по време на подготовка за следващия концерт на бандата и бе опериран по спешност в неврохирургия в Мюнхен, съобщи "Ройтерс", цитирайки мениджмънта на ирландските рокаджии.

Затова и първата изява на групата от световната презентация на новия й проект "No Line On The Horizon" - "360 градуса", в Северна Америка - Солт Лейк Сити, на 3 юни отпада, се казва в официално обръщение чрез сайта на формацията.

"Боно ще прекара следващите няколко дни там, преди да се прибере вкъщи, за да се възстанови. Щом лекарите преценят неговото състояние, ще бъде огласено какво ще се случи със следващите концертни дати от обиколката", поясни говорителят (и дългогодишен мениджър) на групата - Пол Макгинес.

Възможно е да бъдат пренасрочени още изяви. Това създава значителни затруднения за нашия екип. Около 400 души трябваше да се съберат в Солт Лейк Сити", възможен и идцяло "нов план", се казва още в анонса.

"Ще пея докато падна от сцената", зарече се вокалистът в интервю неотдавна. Това, се случи в най-буквалния смисъл, за жалост.

Боно навърши 50 този месец.