Церемонията по връчване на Годишните музикални награди на "БГ радио" 2009 е в зала 1 на НДК утре.

Тази година специално участие в нея ще вземе и фронтменът на музикалните гиганти U2, гражданският активист, екозащитник, рицар на Британската империя и рокаджия – легендата Боно Вокс!

Певецът, ангажиран с ред екологични и социални каузи, ще се обърне към българската публика с видеопослание, за да подкрепи "зелената" инициатива на медията. Тя посвещава тазгодишните си награди на опазването на природата и призовава: “Ако всеки направи по нещо малко, ефектът ще бъде голям”. Зад идеята застава и ирландският музикант, който е с хиляди фенове у нас. Благодарение на "БГ радио" той за първи път ще се обърне лично към тях и ще ги поздрави на чист на български.

Церемонията е обявена под мотото: “Чиста българска музика за чиста българска природа”. Зад тази инициатива, започната от радиото, в което се излъчва само българска музика, се включиха не само изпълнителите, които ще вземат участие в осмата церемония по връчване на годишните музикални награди, но и Димитър Бербатов, който утре в НДК лично ще получи специалната награда на медията – БГ посланик.

Годишните музикални награди на "БГ радио" 2009 ще се излъчат по "bTV", телевизия "City" и "БГ радио" на живо от 20.00 ч.

Билети за церемонията се продават в Билетен център на НДК.