Зуко 103 (Zuco 103) пристигат за втори концерт в София.

Изявата е в зала "Христо Ботев" на 24 октомври.

Холандците са в афиша на уърлд феста Meet The World.

Елегантна, изискана, жизнерадостна, стилна – това са само част от епитетите, с които може да се характеризира музиката на формацията. Тя идва да представи чисто новия си албум - "After The Carnival" (2008).

Когато през 1999 се появи нейният дебютен албум  - "Outro Lado", беше обявена за най-интересната и оригинална група на клубната сцена, свиреща бразилектро. Терминът е специално измислен, за да бъде стилово определена музиката на Зуко. До сега те имат 6 албума, в които демонстрират уникалния си стил – комбинация от тропически ритми и електроника, бразилски поп и европейски денс.

Последният албум не прави никакво отстъпление от досегашните. Той е вдъхновен и записан основно в Рио де Жанейро. "Рио е съставен от различни малки светове - гета, буклукчарници и богати квартали… но музиката е навсякъде - във всяка дупка, капка, усмивка" - така солистката Лилиан Виейра описва поредното творение на групата.

Топлотата и непринудеността на Рио се усеща в далеч по-акустичния в сравнение с предходните им записи, нов албум, а “преставянето му на живо ще е истински празник!”, заявява пък пианистът Щефан Шмид.

Бразилката Лилиан е в основата на успеха на групата. Тя притежава характерен, топъл глас, доказан артистичен талант и силно сценично присъствие. Пее, танцува и въвлича публиката в емоционалния си ритъм с харизматично присъствие и необикновена енергичност и всеотдейност. В креативното ядро на Зуко са още Щефан Шмит – клавишни и програмиране, и Щефан Крюгер – ударни и програмиране.

Зуко 103 са способни на всичко – от джази акустични балади до техно-трип, минаващ през популярните бразилски бийтове.

Преди три години за повече от два часа зала 1 на НДК, София, бе изцяло във властта на Зуко 103 и магнетичната им вокалистка.
 
Характерният танцувален звук на състава включи още даунбийт, лаундж, ритъм-ен-блус, боса нова, реге, дръм-ен-бейс, фънк, дъб, хип-хоп и много афроритми.

Лилиан Виейра, която и за миг не загуби контакт с публиката, запя дори "Седнало е Джоре Дос", танцувайки с бразилското знаме, увито около главата й, припомнят паметливи.

Билети за фиестата са в продажба на цена от 30 лв. и могат да бъдат закупени на ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", на касата на НДК, в супермаркети “Пикадили” – в София, Варна, Ловеч и Велико Търново, във Фотосинтезис в центъра "Скай Сити".

В деня на концерта ще се влиза срещу 40 лв.