"Станахме свидетели на нещо уникално снощи" е един от коментарите във Фейсбук страницата на Red Bull Music Academy.

Както MySound.bg извести, първата инфо сесия на Академията у нас се проведе в София на 12 март.

Гостуващите лектори - Benji B и Zed Bias (на снимката), споделиха своя личен опит в музикалната индустрия, продуцирането на музика и, разбира се, тайните на успешните клубни партита. Двамата говориха подробно и за идеята на Red Bull Music Academy, ползата за младите таланти и отправиха съвети към българските артисти относно това как да кандидатстват за предстоящите "семестри" през есента.

Red Bull Music Academy дава уникален шанс на всеки, който обича музиката и се занимава с нея, да се запознае с имена от световната сцена и да почерпи знания от извора. Също така – да се срещне с хора от цял свят, които споделят любовта към музиката във всички нейни стилове – от електронна, хип-хоп и поп до рок, джаз и дори класическа музика. 

"Не съществува "твърде опитен" артист!", заяви британският водещ на BBC Radio 1 Benji B, който разказа много и за личния си опит на радио водещ и диджей. "В Red Bull Music Academy можеш да се учиш не само от твоите идоли, които са на една ръка разстояние и можеш да ги попиташ всичко, но и от другите артисти, с които сте заедно там", добави той. Benji B разказа за едно момиче от Италия, което никога не се е занимавало с музика преди. "Тя дойде и каза, че ще ни пусне за 2 минути 5-е си любими парчета, след което включи таймера. Наистина селекцията й беше толкова добра, че ние всички бяхме във възторг! Истината е, че тя показа силна музикална идентичност – това е, което ви трябва!", завърши британският радио водещ.

"Просто бъдете себе си! Не това, което смятате, че другите искат да бъдете, или искат да чуят от вас!", посъветва брейкбийт гуруто Zed Bias.

Той е един от основоположниците на брейкбийт и геридж звученето във Великобритания и на въпроса как е постигнал успешна кариера, отговори: "Винаги слушайте критиката в положителен аспект! Понякога тя може да спаси кариерата ви".

Двамата лектори са категорични, че Red Bull Music Academy може да даде тласък на кариерата на всеки музикант или дори да постави начало на такава.

Всеки музикален талант, който има желание да се кандидатира за два семестъра в Red Bull Music Academy, може да го направи онлайн на www.redbullmusicacademy.com до 4 април 2011.

За да научите повече и да зададете въпросите си, можете да се включите и в официалната страница на българската инфо-сесия от Red Bull Music Academy:
http://www.facebook.com/event.php?eid=159048574150785