Разочаровани фенове на Бритни Спиърс (Britney Spears) започнаха на вълни да напускат шоуто й още след третата песен от концерта й в Пърт, Австралия в петък, 6 ноември.

Първият концерт от австралийското турне на Бритни възмутил зрителите със слабото сценично изпълнение на певицата, кято при това се явила на пълен плейбек.

„Беше отвратително... Тя ни разочарова”, разказва фен пред австралийската преса.

Много от зрителите се оплакали, че дори не могли да видят как певицата си отваря устата, преструвайки се, че пее - въпреки огромните екрани от двте страни на сцената. Бритни просто „изпълнила” повечето си песни с гръб към публиката и камерата и нито веднъж не поздравила присъстващите, разказват те.

Провалът стана само ден след като министърът на търговията на австралийския щат Нов Южен Уелс г-жа Вирждиния Джъдж настоя местните промоутъри да предупреждават феновете, когато гостуващи изпълнители пеят на плейбек.

„„Лайв” значи „на живо”. Ако плащаш по 200 долара за билет, заслужаваш нещо повече от видеоклип. Ако промоутърите не се съобразят с настояването ни, правителството на щата ще обсъди възможността за въвеждане на задължително предупреждение върху билетите, което да информира купувачите, че шоуто е предварително записано”, заплаши министърът.