Тази седмица, от 18 до 20 юни, София ще се превърне в магнит за феновете на качествената музика. За първи път нашата столица ще е домакин на 3-дневния музикален маратон – "ParkLive Fest".

Организаторите от "Cotton Records" изпълниха обещанието си и на Колодрума в Борисовата градина ще чуем едни от най-големите световни звезди в стиловете джаз, поп и денс музика, като фестивалното изживяване след полунощ ще продължава в клуб "Ялта".

Гвоздеите в програмата на "ParkLive Fest" ще са британското дуо Lamb, хип-хоп виртуозът Roots Manuva и трип-хоп пионерът Tricky. Пълната програма на фестивала по дни и подробности за всички гостуващи български и чуждестранни артисти можете да намерите на сайта www.parklivefest.com.

Като истински звезди, всеки от гостите има своите странности. Най-претенциозен се оказва Tricky, в чийто изисквания храните, към които изпитва непоносимост, се изреждат на две страници, но челните места в класацията водят шоколадът и чипсът. Друго негово изискване е сам да приготвя храната си – основно зеленчуци и риба, задължително овкусени с морска сол, а не с обикновена йодирана. Затова организаторите ще заведат Tricky в кухнята на престижен столичен ресторант, където той самият ще се изявява като готвач.  

Вегетарианци сред артистите са шведите от Little Dragon, както и хедлайнерите на последната вечер Lamb. В менюто на британското дуо задължително според изискванията трябва да присъства и бира "Гинес". Най-скромен от звездната селекция на "ParkLive Fest" е лондонския рапър с ямайски корени Roots Manuva, който няма нищо против да пробва типична българска кухня и иска единствено бутилка шампанско.

За изненада на всички, най-дълго ухажваните изпълнители са 4Hero, заради страха им от самолети. Затова те ще пропътуват разстоянието от Лондон до София и обратно с микробус. Всички чуждестранни изпълнители ще получат като подарък бутилка "Bushmills" с индивидуално послание, специално създадена за фестивала.

Билети за първото издание на "ParkLive Fest" могат да бъдат закупени от търговските мрежи на www.eventim.bg и www.ticketstream.bg, както и директно от сайта на фестивала - www.parklivefest.com. Всеки закъснял с покупката на билет може да си осигури пропуск и на място, където цените ще бъдат с 5 лв. по-високи. Притежателите на 3-дневни билети трябва да пазят копията си и след получаване на гривна на входа, тъй като следващите дни ще бъдат допускани срещу представяне на 2-та елемента за достъп – билет и гривна.

Веднъж влезли на Колодрума, гостите няма да имат възможност да излизат и влизат отново в рамките на една вечер. Гостите няма да бъдат допускани с професионални фотоапарати, камери, оръжия, алкохол, всякакъв вид храна, музикални инструменти, домашни или диви любимци. И за да не останете неприятно изненадани, всички подробности за пропускателния режим могат да бъдат прочетени на www.parklivefest.com.