The Boss is back!

Брус Спрингстийн издаде 18-ия си студиен албум, озаглавен "High Hopes" (Columbia Records), на 14 януари.

У нас албумът се разпространява от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music.  Дискът събира няколко музикални проекта на Брус Спрингстийн включително членовете на групата E Street Band, китариста Том Морело (Rage Against The Machine, Audioslave) и редица гост музиканти. Проектът е записан в различни студиа в Ню Йорк, Лос Анджелис, Атланта, Ню Джърси (САЩ) и в Сидни (Австралия). Обложката на "High Hopes" включва и есе, написано от самия Брус Спрингстийн, в което той разкрива детайли за музикалните вдъхновения и приятелства при създаването на албума.

Дискът съдържа 12 парчета, 8 от които изцяло авторски на Спрингстийн.

Първата песен от албума е едноименният сингъл - "High Hopes". Видеото с режисьор Thom Zimny е колаж от снимки, направени от Danny Clinch, кадри от австралийското турне, заснето от Chris Hilson с участието на Tom Morello, архивен видео материал и други. Вижте клипа тук: http://brucespringsteen.net/.

Междувременно Боса, както още наричат титана на рока, пусна още едно парче  като неофициален сингъл - "Dream Baby Dream". Клипът към него - на:
http://brucespringsteen.net/

Композицията е посветена на феновете на музиканта по целия свят с огромни комплименти за подкрепата по време на турнето му Wrecking Ball Tour.