"Всеки, който твърди, че не можеш да сбъднеш мечтите си, е или глупак, или лъже".
Буги

Едни от най-големите звезди на българската рок и блус сцена представиха книгата "Буги Барабата шофьорът на блуса" на специално събитие.

Луксозното издание е посветено на незабравимия блусмен и радиоводещ. Премиерата се състоя в в емблематичен блус бар в София, събирайки популярни имена от българската рок и блус сцена, журналисти, приятели, колеги и почитатели на незабравимия Буги. Организаторите обявиха, че приходите от продажбата отиват изцяло за изграждане паметник на Буги Барабата на знаково за музикантите място ‒ в близост до поляната на фестивала "Цвете за Гошо", сред чиито организатори бе и Барабата.

Като импровизиран водещ на събитието, Васко Кръпката откри вечерта с думите: "Най-симпатичното зомби на българската блус сцена вече отиде на небето..." и изпълни едни от най-популярните песни по текст или музика на Буги. Пред микрофона застанаха още бизнесменът Анатоли Павлов, по чиято идея се създава книгата,и програмният директор на Z-Rock Спас Шурулинков, в екипа на който Буги Барабата бе неизменна и любима част в последните 13 години.

Бурни аплодисменти и специално внимание на сцената получи певицата и композитор Светлана Близнакова-Sevi, автор на "Буги Барабата‒ шофьорът на блуса". Пред развълнуваната аудитория Севи сподели, че книгата е огромно предизвикателство за нея, но допълни, че през цялото време е усещала невидимата подкрепа и напътствие на Буги. И сякаш за да затвърди гигантското му чувство за хумор, Севи отвори произволно книгата, попадайки на цитата: "Всеки може да напише книга, но да я прочетат могат само грамотните".

"Буги барабата‒ шофьорът на блуса" излезе в луксозно издание с твърди корици. Всичките 356 страници описват вълнуващи моменти и разговори, непубликувани снимки,  авторски скици и интересни лични истории на Барабата. Не са пропуснати и много от неговите "крилати фрази", станали част от популярния стил на бохемите и мерило за добър виц.

Както MySound.bg своевременно оповести, Буги се присъедини към небесния оркестър преди три години. На своите приятели и почитатели той остави култовата си музика, както и едни от най-популярните песни на Васко Кръпката и Георги Минчев. Малко след като си замина и превърне в легенда Бараби блус бенд представиха последния си албум "Край на залаганията", а неговият успех още веднъж доказа, че Буги Барабата остава завинаги в сърцата на почитателите, слушателите и приятелите си.

"Буги Барабата‒ шофьорът на блуса" може да се закупи от специално създадения сайт https://zrockradio.bg/book/, като всички приходи отиват за изграждането на паметник на неповторимия блусмен. 

Снимка: Кристина Цветкова

Елена Розберг и Евелина Павлова - приятели и колеги на Буги, в компанията на Анатоли Павлов