Известният фестивал на балканската скара "България Мези" ще гостува на територията на Морската градина под Пантеона във Варна от 5 до 9 юли.

В рамките на 5 дни фондация "Румънеца и Енчев" и община Варна са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители. Атрактивната програма обещава много изненади и интересни състезания като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета при вход свободен.

Стотици награди очакват участниците и гостите на събитието. За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри. В първия ден на фестивала градуса на купона ще вдигнат фолклорните изпълнителки Валя Балканска и Славка Калчева. На следващия ден сръбската звезда Кеба и Виво Монтана ще загреят посетителите. На 7 юли чаровният Борис Солтарийски и гръцкият певец Йорданис Агапитос ще забавляват присъстващите. На 8 юли партито е поверено в ръцете на голямата Весна Змиянац и Трубачи Гуча, а в последния ден - на легендите от Сигнал и диджей Джейн Моник, която ще пуска актуални български и световни хитове.

Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания "Завинаги с нас", а заедно с Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи, ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат.

Следващите спирки от мащабното турне "БългарияМези" на Румънеца и Енчев са фестивалите в Обзор и Бургас.